Ecer Çetinkaya`ya şans vermiyorum

Ecer  Çetinkaya`ya şans vermiyorum

Karahisar Medya Yayın Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu “Yerel Gündem” programının bu haftaki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer oldu.
 
Afyonkarahisar’ın ciddi biçimde kentleşme problemi olduğunu söyleyen Ecer, sosyalleşme, kentleşme, yol, trafik, alt yapı gibi sorunları çözmek için Belediye Başkanlığına aday olduğunu söyledi.
 
Karahisar TV’de yayınlanan Yerel Gündem programının bu hafta ki konuğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer oldu. Karahisar Medya Genel Yayın Yönetmeni Murat Emre’nin hazırlayıp sunduğu ve Odak Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Gökhan Kocaaslan, Türkeli Gazetesi Haber Editörü Hasan Öğünç ile Denge Gazetesi Haber Müdürü Kerim Hamitoğlu’nun konuk olarak katıldığı programda soruları yanıtlayan Ecer, Afyonkarahisar için güzel düşüncelerinin olduğunu belirterek, ilimizi yaşanabilir bir kent yapacaklarını ifade etti.
 
Yeşil alan sorunu çözülecek
 
Hekimlik mesleğini bırakıp neden siyaseti tercih ettiğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Mehmet Ecer, afyonla ilgili hayallerinin olduğunu ve bu hayalleri gerçekleştirmek için aday olduğunu söyledi. Başkan olduğu takdirde yeşil alan ve parklar yapacağını da sözlerine ekleyen Ecer, “Meslekte hekimlik yaparken özellikle uzman hekimlik tedavi edici bir hekimliktir. Örnek olarak hava kirliliği nedeniyle kışın herkes öksürüyor. Bize gelen hastanın sadece öksürüğünü dindirebiliyoruz. Tekrar aynı ortama gittiği zaman tekrar rahatsızlanıyor. Topluma faydalı olabilmek için sadece öksürüğünü dindirmek yetmiyor. Bu insanın öksürük sebebini ortadan kaldırmak gerekiyor. Hava kirliliğini ortadan kaldırmak gerekiyor. Biz hekim olarak tedavi edici kısmından faydalanabiliyoruz. Ama bir yerel yönetici olduğunuz zaman sorunları ortadan kaldırabilirsiniz. İyi bir yerel yönetici iseniz hekimlerin işini azaltabilirsiniz. Adaylık konusunda diğer bir konu ise benin şehrim ilişkili hayallerim var. Bu hayallerimi gerçekleştirmek için siyaseti tercih ettim.  Yurt dışında bir çok ülkeyi ve kenti iş sebebiyle gezme fırsatım oldu. Bu şehirlerde kent merkezinde parklar var. Eğer başkan olursam eski otogarın bulunduğu alanı geniş yeşil alanlı bir park yapmayı düşünüyorum. İnsanın ve toplumun her kademesindeki kişilerle birebir görüşmelerde bulundum. Bu yaptığımız iletişimler sayesinde toplumun sorununu ve çözüm yollarını biliyorum. Ben bunu kendimde bir görev olarak görüyorum” dedi.
 
“Kılıçdaroğlu Afyona gelecek”
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Afyona çok önem verdiğini ve genel başkanlık döneminde bu güne kadar ilimize iki kere geldiğini belirten Ecer,  genel başkan Kılıçdaroğlu’nun en son geldiğinde Afyonu kendisine emanet ettiğini ve yapılan görüşmeler çerçevesinde önümüzdeki günlerde Afyon’a tekrar geleceğini ifade etti.
 
“Seçmenler Dr. Mehmet Ecer’e oy verecek”
 
Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel seçimlere çok iyi hazırlandığını kaydeden Ecer, sosyal belediyecilik projelerini halkın çok beğendiğini ifade etti. Mart ayında ki seçimlerin oldukça farklı geçeceğini ifade eden Ecer, “Mevlana’nın dediği gibi dün dünde kalmıştır. O seçim o seçimde kaldı. Her seçim yeni bir seçim. Ben seçim sürecindeki çalışmalarıma aylar öncesinden başladım. Bu bir yerel seçim burada adaylar önemlidir. Beni toplumdaki kabul görünürlüğüm çok iyi. Bu seçim diğer geçmiş seçimlerden çok farklı olacak. Geçmişteki yerel seçimlerde Dr. Mehmet Ecer yoktu. O seçimde bu belediye meclis üyeleri ve bizim hazırladığımız projeler yoktu. Biz bu yerel seçimlere çok iyi hazırlandık. Diğer partilere geçmişte oy vermiş ve üyesi olmuş birçok insan Dr. Mehmet Ecer’e yani bana oy verecekler” dedi.
 
Yeşil alanlarımız yok ediliyor
 
Mevcut Belediye yönetiminin stadyum alanını ve Müze’yi TOKİ’ye satarak büyük hata ettiğini söyleyen Ecer, Belediye Başkanlığını kazandığı takdirde bu alanların yeşil alan kalması için mücadele edeceğini ifade etti. Kent merkezinde ciddi biçimde park sıkıntısının yaşandığına dikkat çeken Ecer, “Afyonda herkesin rahat, huzurlu ve mutlu yaşayacağı alanlar oluşturacağız. İlimizin ekonomik seviyesinin yükselmesi için önemli projelerimiz bulunmaktadır. Afyon’un önümüzdeki 5 yıl içinde yaşanabilir iller arasında yerini alacağını düşünüyoruz. Modern ve çağdaş şehirlerdeki raylı sistemle ulaşımın yapılabileceği, herkesin Afyondan bahsederken yüzünün güleceği, herkesin Afyona gelmek için bir sebep yaratacağı bir şehir yaratmak istiyoruz. İlimizin daha yeşil, temiz olması lazım. Benim hayallerimin içerisinde bunlar var. Müze ve stadyumun satılmasına kadar bir çok konuda endişem var. Bu yerel seçimlerde hemşerilerimiz bize yetkiyi verdiği zaman ve verecektir buna ben inanıyorum. Ne müzeyi sattıracağız nede stadyumu sattırıp oraya TOKİ’ye verip konut yaptırmayacağız. Oralara biz yeşil alanlar yapacağız. Vatandaşlarımız aileleriyle gelip güzel bir gün geçirecekler” dedi.
 
Trafik akışı sürekli olmalı
 
Afyon’da ciddi biçimde trafik sorununun yaşandığını söyleyen Ecer, ‘Trafik sorununu 15 günde çözeceğim’ şeklinde yaptığı beyanata ise açıklık getirdi. Şehir merkezinde minibüslerin indi bindilerde mutlaka durakları kullanması gerektiğini söyleyen Ecer, bu uygulamanın tam anlamıyla yapılması halinde trafikte rahatlama yaşanacağını ifade etti. Trafik konusunu uzmanlarla görüştüğünü söyleyen Ecer, “Afyonda trafiği 15 günde çözeceğim. Ben bunu bilimsel anlamda görüştüm. İstanbul Teknik Üniversitesi’nden yol ve ulaşım alanında bir bilim dalı var. Orada Afyonlu bir bilim adamımız var. Onunla bu konuyla ilgili görüşmelerde bulunduk. Çözüm için öncelik Belediyenin niyetli olması gerekmektedir. Biliyorsunuz ilimizin caddeleri hep ikişer şeritlidir. Bizim caddelerimizin yarısı otopark olarak kullanılıyor. Bizim önerdiğimiz sistem şudur; Minibüs ve özel halk otobüsleri duraklar dolu veya boş olsun yolcularını indirip bindiriyorlar. Biz ilk olarak duraklarda araç parkına kesinlikle izin vermeyeceğiz. Toplu taşıma araç yetkilileriyle görüşüp durak harici yolcu alınmayacağını söyleyerek trafik akışını sürekli devam edeceğiz.15 günde trafiğe çözmenin esprisi budur. Daha sonra radikal kararlarla alarak trafiği çözeceğiz. Şu anki trafik sorunun asıl sebebi iradesizliktir. İlk etapta birinci durakları boşaltacağız. İkincisi ise yolcu indirme ve bindirmeyi duraklardan sağlayarak trafik akışını sağlamak. İlerleyen dönemde ise battı çıktılar ve köprüler yaparak trafiği rahatlatacağız” dedi.
 
Personel kadroya geçecek
 
Belediye Başkanı olduğu zaman kimseyi işten çıkarmayacağını belirten Ecer, çalışanlara karşı asla partizanca yaklaşmayacağını dile getirdi. Belediye çalışanlarının özlük hakları konusunda da sıkıntılarının olduğunu söyleyen Ecer, “Belediye başkanı olursam hiçbir personel işten çıkartılmayacak. Bundan sonraki alımlarda da partizanlık yapılmayacaktır. Tüm çalışanlarımıza eşit yaklaşacağız. Belediye de çalışan herkes kadrolu olacak. Bütün sözleşmelileri kadroya alacağız. Emeklere sendikal haklarda vereceğiz” dedi.
 
Etik değerlere bağlı kalmadılar
 
Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı olan Burhanettin Çoban ile MHP Belediye Başkan Adayı Fatih Çetinkaya’nın seçim dönemi etik kurallara bağlı kalmadığını söyleyen Ecer, Çoban’ın billboard konusunda Çetinkaya’nın ise Kent Bilimci ünvanını kullanması konusunda yanlış yaptıklarını söyledi. Her iki belediye başkan adayını da eleştiren Ecer, “Seçim kampanyası süre içerisinde billboardlar konusunda belediye başkanı Burhanettin Çoban bana göre etik davranmadı. Bilbordların yasak olduğu dönemde 2 veya 3 sene önce yapılmış olan bir hizmeti yeni yapılmış gibi billboardlara taşımak etik değildir. MHP adayı Fatih Çetinkaya’nın kent bilimci olarak kendini lanse etmesi de bana göre yanlıştır. Mesleklere baktığımız zaman kent bilimci diye bir meslek grubu yoktur. Türkiye’nin hiçbir yerinde kent bilimcilik fakültesi yok. O kendisi için kent bilimci yazdırmıştır. O zaman benim de tıp bilimci diye bilbordlarda reklam vermem lazım. İyi bir seçim olması için etik değerlere uymamız gerekiyor” dedi.
 
 
10 metre küp su 1 kuruş olacak
 
Afyonkarahisar Belediyesi’nin vatandaşlardan yüksek biçimde su faturası aldığını söyleyen Ecer, başkan olduğu zaman halkımızın ucuz su kullanacağına dikkat çekti. Belediyenin tüccar bir zihniyetle yönetilmesinin halka zarar verdiğini ifade eden Ecer, “Türkiye de su konusunda en pahalı illerden birisi Afyondur. Hemşerilerimiz suda ciddi bir şekilde yüksek bir fatura ödüyorlar. Afyondaki su faturasını aynı ölçülerde Isparta su faturasıyla karşılaştırmasını yaptım. Aynı su tüketilmesine rağmen Isparta da 20 kuruş su faturası ödenirken ilimizde ise 62,50 kuruştur. Ek ve vergilerle bizim faturalar kabartılmış. Hiç kimse bunun farkında değil. Bizim su faturası Isparta’ya göre 2.5 kat daha fazla olduğu gözüküyor. Biz göreve geldiğimizde su ücretleri olsun, ek ödemeler olsun bunlarla ilgili ciddi bir indirim yapacağız. Benim döneminde 10 metre küp su tüketen herkes 1 kuruş fatura ödeyecek. Belediye insanların ihtiyacını karşılamak için vardır. İnsanlardan kar elde etmek için, fayda sağlamak için bir belediyecilik düşünmüyorum. Belediye bir hizmet kuruluşudur. Şimdi mevcut belediye başkanı belediyeyi şirket yönetir gibi yönettiğini her zaman söylüyor. İkinci bir sözü ise tüccar zihniyeti ile belediye yönetiyorum diyor. Bu zihniyetle belediye yönetirseniz kar ederseniz ama vatandaşa faydanız olmaz. Belediyecilik şirket mantığı ile yürütülmez. Benim yönetimimde belediye tüccar zihniyeti ile yönetilmeyecek. İnsan odaklı belediyecilik yapacağız” dedi.
 
Muhalefette olmak sorun teşkil etmez
 
Belediye Başkanının iktidar partisine mensup olup olmamasının yatırımları etkilemeyeceğini belirten Ecer, İller Bankası’ndan gelen paranın nüfusa göre hesaplandığını ve bu yüzden bilinçli bir belediye başkanının güzel hizmetler yapabileceğini söyledi. Bunun en güzel örneğinin Eskişehir’de yaşandığını kaydeden Ecer, “Mevcut belediye başkanı Burhanettin Çoban bir genel kurulda yaptığı konuşmasında şunları söyledi: ‘Biz AK Partili bir belediyeyiz. AK partili bir hükümet var. Bugüne kadar hükümetten 5 kuruş fazla para almış değiliz’ dedi.  Isparta MHP’li bir belediyedir. Hükümet Isparta’ya ne veriyorsa, Eskişehir’e ne veriyorsa bize de aynısını veriyor. Onun için iktidar olmak muhalefette olmak o kadar sorun değil. Yerel yönetimlerde kaynakları yeterli bir şekilde kullanırsanız ve savurganca harcamazsanız belediye hizmetlerini çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz” dedi.
 
Kadroma güveniyorum
 
Belediye Meclisi oluştururken tüm kesimlere hitap edebilecek bir liste hazırladıklarını söyleyen Ecer, kadınları da göstermelik yerlerden değil seçilebilecek noktalardan yer verdiklerini ifade etti. Kadrosuna sonuna kadar güvendiğini ifade eden Ecer, “Çok güzel bir belediye meclis oluşturduk. Ekibimizle güveniyoruz. Partizanlıktan uzak, Afyon şehrini yönetmeye aday herkes buradadır. Yıllarca belediye de görev yapmış iki isim var. Ciddi bir teknik ekibimiz var. Harita ve mimar mühendisi arkadaşlarımız bulunuyor. Hukukçularımız, eğitimcilerimiz, işadamlarımız, işçilerimiz, ev hanımlarımız ve öğretmenlerimiz var. Hemen hemene her kesimden çok güzel bir ekibimiz var. Belediye meclisimizin yarısı kadınlardan oluşuyor. Diğer bir partiye baktığımızda bayanlara yer verilmemiştir. Diğeri ise göstermelik yer vermiştir. Yani kadının adı yok. Biz ekip olarak yönetime gelmeye hazırız” dedi.
 
Ekmek 50 kuruş olacak
 
İlimizde ekmeğin hem kalitesiz hem de pahalıya satıldığına dikkat çeken Ecer bu sorunu acil olarak çözeceklerini ifade etti. Halkın temel giderlerinin mümkün olduğunca düşük olması gerektiğine dikkat çeken Ecer, “Bir insanın yaşaması için ekmek, su ve hava lazımdır. İlimizde biz bu konuda sorunlar yaşıyoruz. Suyumuz çok pahalı ve evlerde çeşme suyu değil, damacana su içiliyor. Ekmek konusuna gelince Afyonda ekmeğin kalitesi de iyi değil ve ekmek ilimizde pahalıya satılıyor. 41 kuruşa mal olan ekmeği ben 50 kuruşa satacağım. Halk Ekmek kurup ucuz ve kalite ekmek yapıp satacağım. Eylül ayından itibaren ekmeğin fiyatı 50 kuruş olacak ama kaliteden ödül verilmeyecek” dedi.
 
Bedava kömür Afyon’u perişan etti
 
Afyon’un hava kirliliğinde açık ara önde olduğunu söyleyen Ecer, bedava kömür dağıtanların ilimizi yaşanmaz bir şehir haline getirdiğini ifade etti. AFJET’in yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Ecer, “Afyon Belediyesinin internet sitesine girdiğiniz zaman Mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban 2011 yılında Afyonun yaşanabilir iller arasındaki sıralamasının 65. Sıra olduğunu ve hava kirliliğinde ise Türkiye’de 2. sırada bulunması nedeniyle bir stratejik plan yapmıştı. 2014 yılına baktığımızda hava kirliliğinde Türkiye de ilk sıraya yerleştik maalesef. Bu hava kirliğinin en büyük sebebi yapılaşma, yeşil alan yetersizliği ve kalitesiz kömür kullanımında kaynaklanıyor. Belediye ve Valilik tarafından getirilen kalitesiz kömürler hava kirliğini daha çok etkiliyor. Biz yönetime gelince AFJET’i yaygınlaştıracağız ve ucuzlatacağız. Burada AFJET’in amacı kar etmek değildir. Yüzde 40 açıklanan kar’ın yerine AFJET’in yüzde 40 indirme gidilmesi gerekir. Bu kurumun kar etmeden hizmet için çalışması lazım. İnsanlara kalitesiz kömür yerine AFJET bağlayalım ve yaygınlaştıralım. Biz fakir vatandaşımıza torba torba kalitesiz kömür vereceğimize sıcak su verelim. Parasını da belediye ve Valilik ödesin. Eğer göreve gelirsek bu çalışmayı Afyon’da yapacağız ve hava kirliliğin bir nebze olsun önüne geçeceğiz” dedi.
 
Gençler Afyon’da gezemiyor
 
İlimizde ciddi biçimde sosyal alan eksikliği bulunduğunu söyleyen Ecer, gençlerin akşamları gezebileceği bir noktanın hala oluşturulamadığını ifade etti. BU konuda en büyük görevin belediyede olduğunu kaydeden Ecer, “Afyonkarahisar yaşanabilir şehirlerarasında son sırada olunca öğrenciler Afyonu tercihte son sıraya yazıyor. Devlet memurları bile buraya atandığı zaman mecburi hizmeti biter bitmez buradan gidiyor. Gelen öğrenciler ilimizde kalmak istemiyor. Gelen öğrenciler bile tekrar sınava girip buradan kaçmak istiyor. Afyonu yaşanabilir şehir yapmak gerekiyor. Bunun içinde gençlerin ilimizde rahat nefes alması lazım. Sadece öğrenciler değil vatandaşlar bile gidip eğlenecek veya vakit geçirecek mekânlar bulamıyor. Hatta gençler kendi aralarında toplanarak Eskişehir’e günü birlik gidip geziyor ve eğlenip geri geliyorlar. Bizim Eskişehir’den ne eksiğimiz var. Afyonumuzun çok güzel değerleri var. Sadece yönetim algısını değiştirmek lazımdır. Belediye sosyal alanda burada yok. Öğrenciler için başka mekânlar ve cazibe merkezleri oluşturmak lazım. Uzun çarşıda bulunan hanların canlandırılması lazımdır. Biz bu gençlere rahat ve gezebilecekleri mekânlar yapacağız. Ben burada vaat ediyorum; Toplu taşıma da öğrencileri ücretsiz taşıyacağız. Belediye ulaşımda söz sahibi olacak. Kendi imkânlarımızla öğrencileri ücretsiz taşıyacağız. Eğitime katkı sağlamak amacıyla öğrencilerin transfer ücretini belediye karşılayacak” dedi.
 
Muhtarlar aktif çalışacak
 
Belediye Başkanlığını kazandıkları zaman muhtarların daha aktif çalışmasını sağlayacaklarını söyleyen Ecer, kent kurultayları gerçekleştirerek sorunları birinci ağızdan öğreneceklerini söyledi. Tüm kesimleri dinleyeceklerini ifade eden Ecer, “Bir mahalleyi en iyi muhtar ve mahallede yaşayanlar bilir. Bizim dönemimizde mahalle muhtarları etkin çalışacak. Biz mahalle muhtarlarına bütçe vereceğiz. Belediye meclisinde bir mahalle ile ilgili bir çalışma yaparken o mahallenin muhtarı da bulunacak. Bizlere fikirlerini söyleyecekler. Biz daha sonra mahalle meclisleri oluşturacağız.  Mahallenin ileri gelenleriyle 3 ay da bir mahalle ile ilgili sorunları ve çözümleri tartışacağız. Örgütlenmeyi kılcal damarlar gibi toplumun tüm kesimine nüfus ettireceğiz. Bu çalışmalar sayesinde sorunları yerinde tespit edeceğiz ve birebir hızlı bir şekilde çözeceğiz. Bunun dışında yılda bir kere kent kurultayları düzenleyeceğiz. Afyondaki işadamları ve STK’larla bir araya gelerek ilimizin sorunlarını tespit edip çözeceğiz. Belediye bütçesinin belirlenmesinde, yapılacak yatırımlar konusunda ve hizmetler konusunda bu kent kurultayı önemli bir görev alacak. Yani Afyonu ben değil, biz yöneteceğiz” dedi.
 
Yüzde 51 oy alacağım
 
Yerel seçimlerde en şanslı belediye başkan adayı olarak kendini gördüğünü söyleyen Ecer, tüm kesimlerden oy alacağını ifade etti. Tanınırlık açısından bakıldığında da kendini iddialı gördüğünü söyleyen Ecer, “30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde yüzde 51 oy alacağız. Yarıdan fazla oy bekliyorum. Çünkü ülke gündemi böyle sıkıntı da iken hem adaylar ortada iken ve en iyi aday benim diye düşünüyorum. Ben halkımızın ciddi bir teveccühünü aldığımı düşünüyorum. Sadece CHP’liler değil, AK Parti, ve MHP’lilerin oyunu da alacağım. Adaylara baktığımızda en şanslı isim olarak kendimi görüyorum. Seçmenlerimiz Dr. Mehmet Ecer ismine oy vereceklerdir diye düşünüyorum. Geçmiş dönemde sağa oy vermiş, sola oy vermiş herkesin oyuna talibiz. Biz artık merkez bir partiyiz. Ben bu seçimin bilinirlik açısında iki aday arasında geçeceğini düşünüyorum. Afyonda geçmiş tarihe baktığımızda bir başkan iki defa seçilemiyor. Mevcut başkan Burhanettin Çoban’ın ikinci defa seçileceğine inanmıyorum. MHP’nin adayı Fatih Çetinkaya’ya da şans vermiyorum. Kendimi bu adaylardan daha şanslı görüyorum” dedi.
 
Son olarak vatandaşlara seslenen Ecer, belediyeyi şirket gibi değil, halkın menfaatleri için yöneteceğine inandığı kişilere oy vermelerini istedi. Anahaber



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
8.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
9.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.