AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ilimizde

AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ilimizde

Afyonkarahisar’daki programı dahilinde İkbal Termal Otelde düzenlenen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)’nin toplantısına katılan ve daha sonra Valiliğimizi ziyaret eden Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ilimizdeki ziyaretlerini Belediye Başkanlığını ziyareti ile tamamladı.

Afyonkarahisar’daki ziyaret turuna İkbal Termal Otelde düzenlenen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD)’nin toplantısına katılan Bakan Çavuşoğlu’na Vali İrfan Balkanlıoğlu, Avrupa Birliği Eski Bakanı Egemen Bağış, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, UETD Başkanı Süleyman Çelik eşlik ettiler.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından organize edilen toplantıda Bakan Çavuşoğlu birlik üyelerine hitaben toplantı gündeminde bulunan konular ışığında bir konuşma yaptı.

İkbal Termal Oteldeki programının ardından Afyonkarahisar Valiliğini ziyaret eden ve Valilik önünde ilimiz protokolü tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu, ziyaretinin öncesinde Valilik Şeref defterini imzaladı.

Ziyaret esnasında Bakan Çavuşoğlu’nun ziyaretinin kendisini memnun ettiğini belirten Vali Balkanlıoğlu; “Sayın Bakanımız Avrupa Birliği Müzakere faaliyetlerini sürdüren Avrupa Birliği Bakanımızdır. Türkiye Cumhuriyetinin Avrupa Birliğine verdiği önemin bir göstergesi olarak artık bakanlık düzeyinde temsil ediliyor. Avrupa Birliğinde çok mesafe alındı. Son 10 yılda alınan mesafe ondan önceki alınan mesafeden daha fazladır. Devlet politikası olarak Avrupa Birliğine artık yönümüzü döndürdük. Her ne kadar vatandaşlar arasında Avrupa’dan da esen bazı sevimsiz haberler iletişimi olumsuz görüşler ve yargılar bir takım ümitsizliğe yol açsa bile Avrupa Birliği bir medeniyet projesidir. 

Avrupa Birliğinin normları ve standartları gerek mevzuatta, gerekse her türlü üretim ve yönetim süreçlerinde bizlerin daha medeni olmamızı, insanca yaşamamızı, daha kaliteli bir çevrede hayatımızı sürdürmemizi ve neticede demokrasimizin gelişmesini sağlayacak değerlerdir. Yani biz Avrupa için değil de kendimiz için tüm bunları yapıyoruz. Bu nedenle bu uğurda yapılan tüm çalışmaları devam ettirmeliyiz. Egemen Bağış Bakanımızdan beri bize tavsiye ve telkinler Sayın Bakanımız geldikten sonrada devam etti. Taşrada vatandaşlarımızın Avrupa’ya, Avrupa Birliği’ne olan inancı, Avrupa Birliği normlarına ilişkin standart yükseltme çabalarımız taze ve sıcak tutularak vatandaşlarımızın ümitsizliğe kapılmaması sağlanmalıdır. Milletimizin ve memleketimizin gelişmeler neticesinde ilerde belki Avrupa Birliğine girme ihtiyacımız kalmayabilir. Ama tüm bu faaliyetler hayat standardımızın yükselmesine epey katkıda bulundu.

Sayın Bakanımızı bu çalışmaları nedeniyle tebrik ediyoruz. Buraya geldi Almanya’da ki birçok derneklerin yöneticilerini Avrupa Birliği ve Türkiye’deki gelişmeler konusunda bilgilendirdi. Ayrıca Valiliğimize de nezaket ziyaretinde bulunduğu için kendilerine şükranlarımı arz ediyor, saygılarımı sunuyorum.“dedi.


Afyonkarahisar’da bulunmaktan çok memnun olduğunu belirten Bakan Çavuşoğlu; “Türk Demokratlar Birliği’nin Afyonkarahisar’daki eğitim toplantısına katılmak için geldim. Değerli Valimizi de bu vesile ile ziyaret etmek istedim. Özellikle bu ziyaretim boyunca Üniversite Rektörümüzü, ATSO Yönetim Kurulu Başkanımızı ve Sivil Toplum Örgütleri temsilcilerini görmekten çok mutlu oldum. AB Birliği süreci Türkiye’miz için çok önemli bir süreçtir. Aynı zamanda vazgeçilmezdir. Avrupa’nın ortak değerlerine inanıyoruz. Cumhuriyetimizin kuruluşundan buyana bu değerler etrafında standartlarımızı yükselmek için sürekli çaba içerisindeyiz.

Türkiye’de sarf edilen çabalar ve emekler doğrultusunda AB Birliği sürecinde epeyce yol aldık. AB Birliği sürecinde bir taraftan teknik fasılların müzakerelerini yaparken, diğer taraftan da Türkiye’deki mevzuatlar dahil bir çok alanda çalışmalarımız ve reformlarımız yapılmaya devam etmektedir. AB fonları ile Türkiye’de birçok projeler üretiyoruz. Bu konuda da Valiliklerimizin çok büyük bir rolü var. Türkiye genelinde Valiliklerimiz bünyesinde koordinasyon merkezlerimiz var. Vali yardımcılarımızdan bir tanesi de bu görevi üstlenmektedir. Bu güzel çalışmalar sayesinde illerimizin birçoğunda çok projelere aktarılan kaynaklar artırıldı. Bu sayede eğitim, tarım ve daha birçok konuda gelişimlere ortam hazırlanıyor ve bunlardan da güzel sonuçlar alıyoruz.

Bu konuda da Afyonkarahisar Valiliği üzerine düzen görevi en iyi şekilde yerine getiriyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Şu ana kadar Afyonkarahisar’da 403 tane proje üretilmiş ve bu projeler için de 26.3 Milyon Euro aktarılmış. Bu projelerinde büyük bir bölümü özellikle yaklaşık 20 Milyon Euro ile kırsal kalkınma desteklemeleri yapılmıştır. Yani toplamda bu projeler sayesinde Afyonkarahisar’a yaklaşık 60 Milyon Euro destek verilmiştir. Ben inanıyorum ki Valiliğimiz, Üniversitemiz ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız koordineli bir şekilde çalışarak projeleri için daha çok destek alacaklardır. Üniversitemizin yaptığı ERASMUS projeleri ile de çok daha güzel başarılar yakalanacaktır.“dedi.


Afyonkarahisar’ın sağlık turizminin ve termal turizmin başkenti haline geldi diyen Bakan Çavuşoğlu; “Hizmete sunulan Zafer Havaalanı ile birlikte bu özelliğini kuvvetlendirdi. Turizm alanındaki projelere de ciddi anlamda destekler verilmektedir. Eminim bizlerde her türlü konuda destek vereceğiz. Afyonkarahisar’ın Sayın Valimiz sayesinde de bu alanda göstermiş olduğu başarılarının devamını diliyorum.”dedi.

Afyonkarahisar’ı çok sevdiğini, sadece memleketi olan Antalya’ya giderken değil her fırsatta geldiğini söyleyen ve Afyonkarahisar türkülerini de çok beğendiğini ifade eden Bakan Çavuşoğlu’na Vali Balkanlıoğlu tarafından Afyonkarahisar ve Emirdağı türküleri bulunan CD’ler takdim edildi.

Afyonkarahisar Valiliği ziyaretini tamamlayan ve Bakan Çavuşoğlu buradan Belediye Başkanlığını ziyarette bulundu.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.