Bayan Davutoğlu annesi adına Kur-an kursu açtı

Bayan Davutoğlu annesi adına Kur-an kursu açtı

Sayın Başbakanımızın Saygıdeğer Eşi Dr. Sare Davutoğlu, İhsaniye ye bağlı Üçlerkayası Köyü’nde rahmetli annesinin adının verildiği ve ailesi tarafından yaptırılan Refia Hatun Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.



Açılışa Dr. Sare Davutoğlu, Vali Hakan Yusuf Güner ve eşi Berrin Güner’in yanı sıra Başbakan Yardımcımız Lütfü Elvan’ın eşi Zeliha Elvan, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr.Veysel Eroğlu’nun eşi Hatice Eroğlu, Milletvekilimiz Hatice Dudu Özkal, Milletvekillerimizin Eşleri, Belediye Başkanımızın eşi Emine Çoban, Vali Yardımcıları Erhan Günay,  İhsaniye Kaymakam Hamit Bağlama, Bayan Davutoğlu`nun yakınları, Kamu Kurum ve Kuruluş Temsilcilerinin eşleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
 
Saygı duruşunda bulunulmasının ve İstiklal Maşının okunmasının ardından Karaman Camii İmam Hatibi Osman Aykan tarafından Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan açılış töreninde kısa bir hoş geldiniz konuşması yapan Vali Hakan Yusuf Güner; "Sözlerime başlarken hepinizi en kalbi duygularla selamlarken Saygıdeğer Hanımefendiye Anne Ocağına hoş geldiniz diyorum. Değerli kardeşlerim hepinizin bildiği gibi Peygamber Efendimiz (SAV) `Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir` buyurmaktadır.



Bu yönüyle bizler devlet olarak Kuran Kurslarımızı kuran kursu öğreticilerimizle buluşturuyoruz ama hayırseverlerimizin, katkı sunan aziz milletimizin desteği devletimizin tüm hizmetlerini daha da güçlü kılmaktadır. Bu yönüyle Afyonkarahisar`da 406 adet Kuran Kursumuz, 500 öğreticimiz ve 6000`in üzerinde öğrencimiz şu anda eğitim ve öğretim almaktalar.



Bu yönüyle hayır ve hasenat sahibi büyüklerimizin destekleriyle bugün Saygıdeğer Hanımefendinin Annelerinin ismini taşıyan çok değerli bir kuran kursumuzda inşallah aziz Üçlerkayası köyümüzün hizmetine ve Kuran-ı Kerimle buluşmalarına vesile olacağız. Burada sadece Kuran-ı Kerim kursu değil aynı zamanda halkımızın, çocuklarımızın, kızlarımızın, annelerimizin sosyalleşmesini sağlayacak diğer birçok eğitim faaliyeti de yürütülecektir.



Ben bu vesile ile temelini birlikte attığımız, Saygıdeğer Hanımefendiye anne ocağına teşriflerinden dolayı bir kez daha şehrin Valisi olarak saygılarımı, hürmetlerimi sunuyorum. Hayır ve hasenat sahiplerine şükranlarımı ifade ediyor, bir olun, beraber olun, hayırlı olun diyorum. Sağ olun var olun diyorum."dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Sayın Başbakanımızın Saygıdeğer Eşi Dr. Sare Davutoğlu ise şu ifadeleri kullandı: "Sevgili dayım Hüseyin Kundak`ın yapımına öncülük ettiği ve rahmetli anneciğimin ismini verdiği Refia Hatun Kur`an Kursu`nun açılışı için bir aradayız. Temel atmada bir aradaydık. Bugün soğuk olmasına rağmen büyük bir kalabalıkla iştirak ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.



Ben Afyonkarahisar il merkezinde doğup sonrasında Eskişehir`de büyüdüm. Üçler Kayası’nı ancak annemden, teyzemden ve dayılarımdan dinlediğim kadar biliyorum. Köy denildiği zaman zihninde hep anneciğimin Üçlerkayası`nın eski adı İliğen Köyünün hatıraları canlanırdı. Burayı ilerleyen yaşlarımda görmek nasip oldu.




Ailemizin bu şirin köyle bağlantısı büyük dedemiz Kundakçı Halil İbrahim Paşa`nın 1700`lü yıllarda askerden emekli olurken kendisine sağlanan birikimini bir asker arkadaşının tavsiyesi ile burada değerlendirmesiyle mümkün olmuş. Kendisi bir çiftlik almış annem ve annemin ailesi yazlar aylarını bu köyde geçirmiş. Bana çocukluğumdan beri anlatılan hatıralar, bu güzel köyün, güzel insanlarının, bereketinin hatıraları bizlere hatıra oldu.



Daha sonra ağırlıklı olarak yazları ailemiz zamanlarını burada geçirmişler. Bu vesileyle ahirete intikal etmiş tüm büyüklerimizi rahmetle yad ediyorum. Ayrıca sağlık sorunları nedeniyle aramızda bulunamayan sevgili babacığımın selamlarını, bütün köy halkına saygı ve muhabbetlerini iletmek istiyorum.




Burada sizlerle birlikte olmak beni çok mutlu ediyor. İnşallah bu küçük eğitim kurumundan istifade edecek kızlarımız, çocuklarımız, kadınlarımız, doğruyu emreden, yanlıştan sakındıran emirleri yerine getirecekler. İnşallah buna ilave olarak birçok kültürel faaliyet için, bu güzel ve şirin mekanın ev sahipliği yapmasını diliyorum. Çocuklarımıza Kur`an öğretmek, onların o temiz gönüllerine mukaddes kitabımızı, ilahi kelamımızı nakşetmek ne kadar değerli bir hizmettir.



İşte inşallah, bu kurstaki evlatlarımız, sadece Kur`an okumakla kalmadan, anlayarak, anladıklarını hayata geçirerek, hayata güzellikler katacaklar. Sosyal hayatımızın inşasında ilim ve irfan yolunda öncülük edecekler. Mevlana Hazretlerinin dediği gibi herkes Kur`anı, Kur`ana hizmeti kadar anlar. Kur`anı okuyup bilenler, yüksek bir ahlakın taşıyıcısı olacaklar. Kur`an öğrendikleri için, göklerin yerin ağaçların, taşların, bulutların nasıl güzel, ayetler, deliller olduğunu öğrenecekler.




Ve elbette kendilerini de tanıyacaklar. Gönül elini bereketli kılan, hafızasını ve kalbini canlı birer Kur`ana dönüştürecek olan, tüm kurs öğrencilerini şimdiden ben tebrik ediyorum. Allah zihinlerini ve bahtlarını açık etsin. Hepsine inşallah hem ilim yolunda, hem de hayatlarının her aşamasında güzellikler bahşetsin. Bildiğiniz gibi bu dünyadan ayrıldığımızda amel defterimiz kapatmayacak ve kazanç hanemize hayırlar yazdıracak, bu nedenle en kıymetli yatırımlardan birisi böylesi kurumlardır.




Kurtuluşumuzun reçetesi aslında özellikle eğitim alanında yatırım yapmaktır. Ne yazık ki dünya son yıllarda çok büyük sorunlarla baş etmeye çalışıyor. Coğrafyamızın da birçok yerinde yangınlar var. Yaşanan kadınlar, çocuklar, yaşlılar zalimce katlediliyor. Savaştan kaçmak için denize açılan sandallardan, botlardan Akdeniz`in ve Ege`nin sularında birçok insanı kurban olarak veriyoruz.




Ailelerimiz çoluk çocuk demeden yaşadığı yerlerde sürgün ediliyor. Savaşla, zulümle ve kargaşayla imtihan ediliyoruz. Müslüman gönüller tarih boyunca her zaman insanlığın dertleriyle hemdert oldu. Çare aramaktan ziyade çare olmayı seçti. Bugün de yapmayı seçmemiz gereken bu. Geçmişimizden feyz alarak yaşadığımız bu büyük belaları bertaraf etmeye çalışmak. Yangının seyircisi değil ateşe su dökeni olmalıyız. Müslüman insanlığın kurtuluş reçetesi olmak zorundadır.



Tek tek hepimiz bütün bu yaşadıklarımızın muhasebesini yapalım. Tüm yaratılmışların, insanın, hayvanın, çevrenin hukukunu korumak için el birliğiyle çalışalım. Bu vesileyle Refia Hatun Kur`an Kursu`nun yapımında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sayın Valimize, eşi Sayın Berrin hanıma ve Belediye başkanımızın eşi Emine hanıma yakın takiplerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.



Allah bizi kuran yolundan ayırmasın ve birliğimiz, muhabbetimizi hiç bir zaman bozmasın. Sizleri tekrar saygı ve sevgiyle selamlarken bu şirin eğitim yuvasının inşanlar hem Kur`anla, hem de ihtiyacımız olan bilgi ve beceriyi kazandırmasını temenni ediyorum."dedi.



Konuşmaların akabinde İl Müftüsü Şükrü Kabukçu tarafından dua edilmesinin devamında kurdela kesimi ile Kuran Kursunun açılışı gerçekleştirildi.


Kuran Kursu binası içerisinde incelemelerde bulunan Sayın Dr. Sare Davutoğlu Kuran-ı Kerim öğrenmek için kur’an Kursunda bulunan kız çocukları kursiyerlerle bir araya geldi ve onlarla sohbette bulundu. Açılış programı katılımcılara yapılan ikram ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.