Sözünü dinleyeceğimiz tek mercii Türk Milleti'dir”

 Sözünü dinleyeceğimiz tek mercii Türk Milleti

Türkiye’de idam cezası kaldırıldığında MHP’nin hükümette yer almadığını hatırlatan MHP İl Başkanı Raşit Demirel, MHP olarak idam cezasının yeniden uygulanmasını istediklerini ifade ederken; “Türk Milleti de idamın gelmesini istiyor. Bizim sözünü dinleyeceğimiz tek mercii Türk Milleti’dir” dedi.


 

MHP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan MHP İl Başkanı Raşit Demirel, yeni anayasa, başkanlık sistemi, terörle mücadele ve idam cezasının yeniden uygulanması yönündeki konularda MHP’nin duruşunu kamuoyu ile paylaştı.


“ÜLKE SORUNLARININ ÇÖZÜMÜNDEN YANAYIZ”


MHP Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel düzenlediği haftalık basın toplantısında sözlerine Türkiye`nin karşı karşıya kaldığı ve her birinin diğerinden daha yakıcı olduğu sorunlarla boğuştuğunu söyleyerek başladı. Demirel; “Özellikle de güney sınırlarımızdaki yangın olanca hızıyla devam ederken, üç değişik cephede terörle uğraşmak gerçekten kolay değildir.



Bunların yanı sıra, ülke olarak da bir beka sorunu yaşadığımız gerçektir. AKP’nin daha önce farklı şeyler söylemesine, hatta ağır eleştirilerde bulunmasına rağmen, temel meselelerin neredeyse tamamında MHP`nin çizgisine gelmesi, MHP’nin söylediklerini yapmak zorunda kalması, ülke adına önemli bir gelişmedir. Sayın Devlet Bahçeli`nin dört haftadır grup toplantılarındaki açıklamaları ülkeyi rahatlatıp milleti ümitlendirirken, sorunların çözümüne de katkı sağlamaktadır.



Genel Başkanımızın her konuşması, milletimiz ve ülkemiz açısından ayrı bir önem ve anlam ifade etmektedir. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye`nin temel ve gittikçe karmaşıklaşan sorunlarının çözülmesinden yana olduğumuzu her platformda dile getiriyoruz” dedi.


“ÇÖZÜM DEMOKRASİDE ÇARE TBMM İRADESİNDEDİR”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a atıfta bulunarak fiili başkanlık uygulamasına son vermesi gerektiğini ifade eden MHP İl Başkanı Raşit Demirel; “Fiilli durumun sonlandırılarak devlet ve toplum hayatını tesiri altına alan hukuksuzluğun bıçak gibi kesilmesini arzu ediyoruz. Hatırlanacağı gibi, 2007 yılında da 367 tıkacını açarken aynı düşünceyle hareket etmiştik.



Başörtüsü sorununun çözümünde de duruşumuz aynıydı. Dünden bugüne ne söylediysek onun gereklerini yerine getirmekte tereddüt etmedik. Gerilim ve kutuplaşmanın sakıncalarını vurgulayıp Türkiye`nin normalleşmesi gereğinden devamlı söz ettik. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Türkiye`nin anayasal yörüngeye kavuşturulmasını, fiili açmaz ve çatlağın onarılmasını elzem görüyoruz.



Aksi halde hesapta olmadık sorunların ortaya çıkabileceğini, daha şiddetli kriz ve kaos dalgasının ülkemize çarpabileceğini düşünüyoruz. Çözüm demokraside, çare ise, TBMM`nin iradesinde bulunmaktadır” ifadelerini kullandı.


“FETÖ’CÜLERE UYGULANAN TEDBİRLER PKK’LILARA DA UYGULANSIN İSTİYORUZ”


“Türkiye`nin birçok hayati meselesi bulunmaktadır” diyerek sözlerini sürdüren Demirel; “Ülke olarak varlık-yokluk sınavından geçtiğimiz bir gerçektir. Nitekim Sayın Devlet Bahçeli, terörizmi, şu anda Türkiye`nin bir numaralı meselesi olarak tanımlamış ve bu bela defedilmeden bu vahşi saldırganlık alt edilmeden Türkiye`ye huzur gelmeyeceğinin altını çizmiştir.



FETÖ`yle yapılan mücadelenin, FETÖ`cülere yönelik yapılan caydırıcı, yıldırıcı ve yok edici tedbirlerin aynısının PKK`lılara da uygulanmasını tutarlılık gereği istemiş bunu hükümetten beklediğimizi belirtmiştir. Yine sayın Devlet Bahçeli`nin belirttiği gibi, Türkiye Cumhuriyeti`nin beka mücadelesi verdiği bugünlerde, siyasi iktidarın ve devletin en tepesinde bulunan Cumhurbaşkanın hukukla ters düşmesi geleceğimiz açısından çok mahsurlu ve tehlikeli olduğunu da dile getirmiştir.



Türkiye hepimizindir, hepimizin ortak vatanıdır” dedi.

 

 

“MHP`NİN FİKİRLERİ, AKP İÇİN MİHENK OLMUŞTUR”


Siyasi gündemde kronik çekişme ve çatışma konusu olarak duran temel sorunları bu anlayışla ele almak, ülkemizin önünü açmak ve geleceğini planlamak durumundayız. Sistem tartışmaları siyaseti tıkarsa, rejim krizine dönüşebilecektir. MHP’nin farkı tam da bu noktada ortaya çıkmaktadır. Ülkenin çözüm bekleyen her sorununda olduğu gibi krize dönüşmesi muhtemel bu meselede de çarenin ne olduğunu gösterip, ülkeyi idare etme sorumluluğu taşıyanlara yol göstermiştir.



Sayın Genel Başkanım bugüne kadar hep bu duruşu sergilemiş ve bütün söylediklerinde, bütün tespitlerinde, bütün eleştirilerinde de haklı çıkmıştır. AKP her defasında ülke menfaatine yapılan bu önerilere sertçe karşı çıkıp hafife almış, hatta başka yerlere çekip istismar etmiş olmasına rağmen her defasında yumuşak dönüşler yaparak yapılan bu önerileri harfi harfine uymak ve hayata geçirmek zorunda kalmıştır. 2023 projesinden terörle mücadeleye, komşularımızla ilişkilerden başörtüsü sorununa, PKK`yla müzakereden mücadeleye, İdamın kaldırılmasından idamın getirilmesine, yargının tarafsızlığından Olağanüstü Hal uygulamasına, güvenli bölgeden sınır ötesi operasyonlara varıncaya kadar bugün birçok konuda MHP`nin fikirleri ve projeleri, AKP için mihenk olmuştur” değerlendirmesinde bulundu. 


 “MHP’NİN NEREDE VE NASIL DURDUĞU AÇIKTIR”


Yeni Anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarının artık son bulması gerektiğini belirten Demirel; “Devletten ve milletten yana tavır koymak, Türkiye`nin geleceğini inşa etmek, MHP`nin varlık sebebidir. Ancak, bu durum AKP`nin dayatmalarının aynen kabul edileceği anlamına da gelmemelidir. Nitekim, Sayın Devlet Bahçeli`nin şu tespitleri işin önemini daha net olarak ortaya koymaktadır: "Türkiye`nin yeni bir toplum sözleşmesine ihtiyacı vardır ve sorumluluk hepimizin sırtındadır." Diyerek, sorumluluk almıştır.


MHP`nin Anayasaya bakışında herhangi bir değişiklik, bir sapma veya farklı bir anlayışa savrulmanın olamayacağının altını çizmiş ve Anayasa ve başkanlık sistemi konusunda MHP`nin düşüncelerini şu şekilde özetlemiştir: "Dün ne söylemişsek bugün de aynı çizgideyiz. Dün nerede duruyorsak bugün de aynı noktadayız. Özellikle Anayasanın ilk dört maddesinin değişmemesi, değiştirilmesinin teklif dahi edilmemesi hususundaki ısrarımızı kayıtsız şartsız muhafaza ediyoruz.  



Anayasa üzerinde yapılan söz düellolarının son bulmasını, bu meselenin milli birlik ruhuyla, karşılıklı hoşgörü ve saygı çerçevesinde sonuçlandırılmasını arzulamaktayız” demesi MHP’nin nerede ve nasıl durduğunun açık bir ifadesidir” diye konuştu.


“İDAM GETİRİLSİN Kİ HAİNLERE DÜNYANIN KAÇ BUCAK OLDUĞUNU GÖSTERELİM”


 “Geçmişte idam cezasını kaldıranların bugünlerde hararetle desteklemeleri çelişkiden öte milli çağrı ve infiale duyarsız kalamamaları şeklinde okunmalıdır” diyerek açıklamalarını sürdüren MHP İl Başkanı Raşit Demirel; “İdam cezasına bakışımız öteden beri bellidir ve nettir. Milliyetçi Hareket Partisi, İmralı canisinin asılması konusunda mücadelesini gösterirken, karşımızda oluşan gökkuşağı koalisyonu bunu engellemiş, hatta yıllarca Milliyetçi Hareket Partisini hak etmediği şekilde suçlamaktan geri kalmamışlardır.



MHP’de değişen bir şey yoktur, duruşumuz aynıdır. Aynı olmayanlar, bizi düne kadar acımasızca eleştirenler bizim çizgimize gelmişlerdir. Bu durum MHP’nin tutarlılığı kadar, doğruluğunu da tescil etmektedir. Madem idam cezasına ihtiyaç vardır, madem milletimiz bunu istemektedir. O halde bahaneye, gerek yoktur AKP hazırsa, MHP dünden hazırdır. Hükümet yetkililerine diyoruz ki, gelin bu işi bitirelim, milletimize ve ülkemize düşmanlık yapanların üstesinden gelelim. İdam cezasına karşı gelen, ikaz eden AB komiserlerine `dur` diyelim.



Bizim sözünü dinleyeceğimiz tek mercii vardır, o da Türk milletidir. Söz ve hamle sırası AKP`dedir. Hazırlıkları varsa eğer, getirsinler. Getirsinler ki, hainlere dünyanın kaç bucak olduğunu gösterelim” dedi. 



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.