2022'de Budapeşte Vizesi Nasıl Kolay Alınır

2022

Budapeşte, Tuna nehrinin iki kıyısındaki Budin ve Peşte’nin 1873 yılında birleşmesi ile oluşmuş bir Avrupa şehridir.

Macaristan’ın başkenti olan Budapeşte, Berlin’den sonra orta Avrupa’daki ikinci en büyük şehirdir. Budapeşteyi ziyaret etmek isteyenler, vize gerekliliklerine bağlı olarak Macaristan vizesi başvuru şartlarına uyarak seyahatten önce Macaristan vizesi almalıdır.

 

Türkiye'den Budapeşte'ye gitmek isteyen kişilere vize başvurularında danışmanlık hizmeti sunan akredite acente Vizem.net'in danışmanlarına Budapeşte vize işlemleri hakkında merak edilenleri sorduk.

 

Budapeşte'ye Gidiş Şartları Nelerdir?

Budapeşte’ye gidiş şartları aşağıda listelenmiştir.

  • Seyahat edecek kişiye ait geçerli bir pasaport bulunması

  • Macaristan’da geçerli vizenin alınmış olması

  • Budapeşte’deki seyahat süresini kapsayan geçerli sağlık sigortasının bulunması

  • Seyahat masrafları için yeterli ve finansal kaynağın bulunması

Budapeşte Vize İstiyor Mu?

 

Budapeşte vize istemektedir. Macaristan’ın Schengen bölgesi vizesi alanına girmesi nedeniyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Budapeşte’ye gitmek için vize gereklilikleri bulunmaktadır. Umuma mahsus olan pasaport hamilleri Budapeşte’ye yapacakları seyahatlerde vize almak zorundadır. Hizmet, hususi ve diplomatik pasaport hamilleri 180 gün süre içerisinde 90 günü aşmamak şartıyla Budapeşte’ye yapacakları seyahatlerde vizeden muaf tutulmaktadır.

 

Budapeşte Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

Budapeşte vizesi için gerekli evraklar aşağıda listelenmiştir.

 

  • Macaristan vize başvuru formu: Başvuru formunu eksiksiz, okunaklı bir şekilde doldurmak ve imzalamak gerekmektedir. Başvuru yapan kişinin ev adresi, cep telefon numarası ve e-posta adresi form içerisinde yer almalıdır. Başvuru sahibi 18 yaşının altında ise başvuru formunun her iki ebeveyn tarafından imzalanması gerekmektedir.

  • Biyometrik fotoğraf: İki adet fotoğraf beyan edilmelidir. Biyometrik fotoğrafın son altı ay içerisinde çekilmiş olması ve yüz, kulak ve alın bölgesinin net bir şekilde görünmesi gerekmektedir. Vize fotoğrafı, 35 × 45 mm boyutunda olmalı ve beyaz arka planda çekilmelidir.

  • Macaristan seyahat sağlık sigortası: Seyahat sağlık sigortası tüm Schengen ülkelerinde geçerli olmalı ve bunun yanında minimum transit ve seyahat süresini kapsamalıdır. Poliçe kapsamı asgari olarak 30.000 euro olmalıdır.

  • Pasaport fotokopileri: Kimlik bilgileri de dahil pasaport üzerinde işlenmiş tüm sayfaların fotokopisi istenmektedir. 

Macaristan vize evrakları, başvuru sahibinin başvurmuş olduğu vize türü, yaşı ve mesleki durumu gibi kriterlere göre değişmektedir.

Macaristan Vize Başvuru Formu Nasıl Doldurulur?

 

Macaristan vize başvuru formu, elle veya bilgisayar kullanılarak eksiksiz ve doğru şekilde doldurulmaktadır. Macaristan başvuru formunun elle doldurulması durumunda siyah veya mavi tükenmez kalem kullanılması gerekmektedir. 18 yaş altı kişilerin ebeveynleri tarafından imzalanması gereken Macaristan vize başvuru formunda, başvuru yapan kişinin adı soyadı, doğum tarihi ve yeri, uyruğu, cinsiyeti, medeni hali gibi kişisel bilgiler istenmektedir. 

 

Macaristan vize başvurusu formunda, seyahat türü ve amacı, talep edilen giriş sayısı, ilk giriş yapılacak ülke gibi seyahat ve vize hakkında bilgiler de istenmektedir. 

 

 

Budapeşte Vize Başvurusu Nereye Yapılır?

 

Budapeşte vize başvurusu, şahsen, akredite acenteler aracılığıyla veya Macaristan vize başvuru merkezi üzerinden yapılmaktadır. As vize Macaristan, Budapeşte’ye yapılacak seyahatlerde vize işlemleri için yetkili aracı kurumdur. 

 

25.09.2014 tarihi ve sonrasında parmak izlerini VIS sistemine kaydedilmek üzere vermiş olan başvuru sahipleri adına Vizem.net danışmanları gerekli vize evraklarını teslim alarak Budapeşte vizesi başvurularını yapabilmektedir.

 

Bilgi ve başvuru için: 0850 241 1868

 

Budapeşte Vizesi Afyon’dan Nasıl Alınır?

 

Afyon’da biyometri işlemlerinin yapılabileceği akredite bir vize başvuru merkezi bulunmadığı için Afyon’da ikamet eden başvuru sahipleri için Macaristan ve diğer Schengen ülkelerine gitmek isteyen T.C vatandaşları için başvurular en yakın vize merkezinin bulunduğu il olan Ankara’dan yapılmaktadır.

 

Budapeşte İçin Vize Randevusu Nasıl Alınır?

 

Budapeşte için vize randevusu, yetkili aracı kurumun internet sitesinden online olarak ya da çağrı merkezi aranarak alınmaktadır. As vize Macaristan vize başvurularında yetkili olan aracı kurumdur. Budapeşte vize randevusu almak için internet sitesi üzerinden önce işlem tipi sonrasında başvuru yeri, başvuru tipi, başvuran uyruğu, başvurusu yapılacak vize tipi, başvurulan ülke, başvuracak kişi sayısı ve randevu tipini seçmek gerekmektedir. Macaristan vize randevu alma süreci randevu tarihi seçilerek tamamlanmaktadır.

 

 

Budapeşte Vize Ücreti Ne Kadardır?

 

Macaristan vize ücreti içinde yer alan Schengen vize harcı, 12 yaş ve üzeri bireyler için 80 euro, 6-12 yaş bireyler için 40 euro ve 6 yaş ve altı bireyler için ücretsiz olarak belirtilmiştir. Macaristan ulusal vize ücreti, 110 euro’dur. 

 

12 yaşın altındaki Türk vatandaşları, varış noktasının Macaristan olması durumunda vize ücretinden muaftır. Budapeşte Schengen vizesi ücreti, euro cinsinden online olarak ödenebilmektedir.

 

Budapeşte vize ücreti, 2022 yılı itibari ile vize harcı, seyahat sigortası, gerekli görülen durumlarda danışmanlık ve yeminli tercüman ücreti dahil ortalama 185 eurodur. 

 

Budapeşte Vizesi Kaç Günde Çıkar?

 

Budapeşte vizesi için işlem süresi ortalama olarak 15 gündür. Daha fazla inceleme gerekmesi gibi istisnai durumlarda Budapeşte vizesinin çıkış süresi 30 güne kadar uzamaktadır. Ek bir belgeye ihtiyaç duyulması gibi durumlarda ise vize süreci en fazla 60 güne çıkmaktadır.

 

Budapeşte vize işlem süresi, konsolosluğun yoğunluğuna bağlı olarak değişmektedir. Macaristan Konsolosluğunun yoğunluğuna bağlı olarakMacaristan vizesiiçin ortalama işlem süresi uzamakta veya kısalmaktadır.

 

Budapeşte'ye Gidecek Kişilerin Bilmesi Gerekenler

Budapeşte'ye gidecek kişiler tarafından en sık sorulan soruları aşağıda derledik.

Budapeşte'ye Girişte Covid-19 Aşı Kartı Gerekiyor Mu?

Budapeşte’ye girişte Covid-19 aşı kartı, 7 Mart 2022 tarihi itibari ile gerekmemektedir. Macaristan’a giriş yapmak isteyen kişilerin aşı veya sağlık sertifikasına ihtiyaçları ve karantina zorunlulukları bulunmamaktadır.

Budapeşte'de Turist Olarak Ne Kadar Kalınabilir?

Budapeşte’de turist olarak en fazla üç ay kalınabilmektedir.

Budapeşte Turist Vizesi Uzatılabilir Mi?

Budapeşte turist vizesi, geçerli bir gerekçe sunulamaması halinde uzatılamamaktadır. Geç giriş, insani nedenler, mücbir sebepler, kişisel nedenler gibi istisnai durumlar, Budapeşte vizesini uzatmak için kabul edilebilir nedenler arasında yer almaktadır.

Budapeşte'de Gezilecek Yerler Nerelerdir?

 

Budapeşte’de gezilecek yerler aşağıda listelenmiştir.

  • Buda Kalesi

  • Aziz Stefan Bazilikası

  • Kahramanlar Meydanı

  • Budapeşte Özgürlük Heykeli 

  • VaciUtca Caddesi

  • Szechenyi Termal Hamamı

Budapeşte Vizesi İle Hangi Ülkelere Gidilebilir?

Budapeşte vizesi ile 6 ay içerisinde 90 günü aşmamak şartı ile tüm diğer Schengen ülkelerine gidilebilmektedir. Almanya, Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İspanya, İsveç, İsviçre, İtalya, İzlanda, Letonya, Litvanya, Lihtenştayn, Lüksemburg, Malta, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovakya, Slovenya ve Yunanistan, Budapeşte vizesi ile gidilebilen Schengen ülkeleridir.



Anahtar Kelimeler: ' Budapeşte Vizesi Nasıl Kolay Alınır

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.