Cansuyu 2023, Gayretlerle dolu bir yıl…

Cansuyu  2023, Gayretlerle dolu bir yıl…

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, bir basın açıklamasında bulkundu.

 Genel merkez tarafından yapılan açıklamada;

 

“Cansuyu Derneği olarak kurulduğumuz ilk günden itibaren, mazlum ve mağdurun yanında olduk. Elimizdeki imkanlar dahilinde nerede bir çığlık duysak oraya koşmak için gayret ettik.

 

 Gerçek muhtaçlara üzerimizdeki emanetleri ulaştırabilmek için büyük bir titizlik ve ciddiyetle çalışmalarımızı yürüttük. İlk günümüzden bugünümüze, öncelikli olarak Türkiye’mizde ve yeryüzünün farklı coğrafyalarında sayısı milyonları aşan insanımıza ulaştık, yüzlerindeki bir nebzede olsa oluşan tebessüme vesile olduk, hayır dualarını alıp milletimize ilettik. Alan el ile veren el arasında köprü olabilmenin verdiği manevi huzur, kardeşlerimizin içerisinde olduğu ağır manzara bizi ve gönüllülerimizi hep daha fazla çalışmaya teşvik etti. Şimdi şöyle bir baktığımızda gerçekleştirdiğimiz nice projeler, yapılan nice hayırlı çalışmalar, devam eden onlarca projemiz ve gerçekleştireceğimiz nice hedeflerimiz var.

 

 Geride bıraktığımız 2023 yılı da Cansuyu için gayretlerle dolu bir yıl oldu. Yıl içerisindeki çalışmalarımızda en önemli yeri büyük bir üzüntü ile yaşadığımız deprem felaketi aldı. Depremin gerçekleştiği ilk andan itibaren, her türlü imkanlarımızla saha da olduk. Cansuyu Arama Kurtarma (CAK) ekibimiz AFAD koordinesinde önemli, takdirlik ve büyük bir fedakarlıkla gerçekleştirilen faaliyetler yürüttü. Milletimiz de biz de tüm arama kurtarma görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Deprem bölgelerinin tüm şehirlerinde koordinasyon ve lojistik merkezleri kurduk, aşevleri kurduk, karışıklığa sebep olmadan, ihtiyaçları yerinde tespit ederek, köy köy – mahalle mahalle acil yardımların sağlıklı bir şekilde ulaştırılması için çalışmalar yürüttük. Bu çalışmalar, disiplinli, koordineli bir şekilde aylarca, aksamadan sürdü. Böylesine büyük bir çalışmada omuz omuza verip, takdire şayan hizmetler ortaya koyduğumuz Anadolu Gençlik Derneği – Milli Gençlik Vakfı’na, tüm Milko teşkilatlarına kurumumuz ve bağışçılarımız adına teşekkür ediyoruz.

 

 Filistin ve Gazze davası bizim için vazgeçilmez bir tutku. Yine ilk günümüzden beri, imkanlarımız dahilinde Gazzeli kardeşlerimiz için önemli faaliyetler yürüttük, bir çok alanda yardım çalışmaları gerçekleştirdik. Çalışmalarımız döneme, duruma, konunun gündem de olup olmamasına bakmadan sürekli olarak devam etti, edecek de. Gazze’de gerçekleştirdiklerimize de şöyle bir bakınca, kalıcı eserler, kurban çalışmaları, yetim sponsorluk ödemeleri, yetim çiftler için düğünlerini gerçekleştirme desteklemeleri, gıda paketleri, ramazan iftarları, acil insani yardımlar, acil insani yardım konvoyları, gibi daha çok sayıda alanda gayret ortaya koyarak kardeşlerimizle buluşturduk. İnsanlık tarihinde eşine az rastlanan bir dramın yaşandığı; çocukların, kadınların, masum sivillerin, binlerce kardeşimizin bombardıman altında vefat ettiği, binlerce kardeşimizin de ağır yaralar aldığı, koskoca bir şehrin tüm insanlığın gözü önünde yerle bir edildiği son saldırılarda, bölgede süren çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdık. 

 

Gıda paketleri, günlük sıcak yemek ikramları, battaniye, giyecek gibi türlü yardım malzemeleri ve acil insani yardımlarımızı kardeşlerimize ulaştırdık. Kısa süreli ateşkes ilanı döneminde ise, yardım konvoylarımızla Gazzeli kardeşlerimize daha geniş şekilde ulaşabildik. Çalışmalarımız yoğun şekilde devam ediyor, milletimizin-bağışçılarımızın destekleriyle aksamadan da devam edecek. Ülkemizde son dönemde ağırlaşan ekonomik şartlar insanımızın hayatını daha da zorlaştırıyor. Muhtaç durumda olan insanımızın zaruri gereksinimlerini karşılama durumu önceki dönemlere göre daha zor. Bu sebeple, 81 ilimizde temsilcilerimizin yürüttüğü titiz çalışmalar neticesinde belirlediğimiz muhtaç durumdaki kardeşlerimize gıda paketleri, giyim malzemeleri, bot-mont, kırtasiye malzemeleri, gibi onlarca kalem gereksinimleri karşılandı.

 

 Farklı sıkıntıları olan, derneğimizce bu sıkıntılarının giderilmesi mümkün olan nice insanlarımızın da yanında olduk. Sel felaketinde, afetlerde, yangınlarda, yine eğitim-öğretim dönemlerinde öğrencilerimize ulaştırdığımız yardımlarla, ramazan-kurban dönemi çalışmalarımızla temsilciliklerimizin de gayretleriyle önemli çalışmalar ortaya koyduk. Ülkemizde de yürekten edilen nice duaya vesile olduk. Ayağımızı bastığımız, gücümüzü aldığımız cennet vatanımızdaki kardeşlerimiz 4 mevsimde de öncelikli gündemimizdir. Bizleri bu yıl içerisinde etkileyen ağır gündemler olsa da; dünyanın farklı bölgelerinde, ellerini açıp, bizim de sesimizi duyan yok mu? diye feryat eden kardeşlerimizin de bağışçılarımızın destekleriyle yanlarında olmaya çalıştık. 2 Milyardan fazla insanı direk olarak etkileyen, acı tablolar, ağır insani dramlar ortaya çıkaran temiz suya ulaşma sorununun çözümüne, bu sene içerisinde açılışını gerçekleştirdiğimiz yüzlerce su kuyumuz ile katkı sunmaya gayret ettik. 

 

Afrika ülkeleri başta olmak üzere, onlarca ülke, yüzlerce bölge de bugüne kadar açtığımız binlerce su kuyusu rahmet pınarı gibi akarak kardeşlerimize adeta Cansuyu oluyor. 2023 Kurban Bayramı döneminde de ülkemiz ve dünyanın dört bir yanında gönüllü ekiplerimizin titiz çalışmalarıyla faaliyetlerimizi yürüttük. Bu çalışma kapsamında da onlarca ülke, yüzlerce bölgede, üzerimizde emanet olan on binlerce kurban hissesi vekaletlerinin kesimlerini ve gerçek muhtaçlara et olarak dağıtımını gerçekleştirdik. Bu organizasyon sürecinde yürütülen çalışmalar neticesinde 3 milyon insana kurban eti ulaşmasına vesile olduk. Artık milletimiz arasında da bir slogan haline gelen “Cansuyu titizliği” ile Kurban Bayramı çalışmalarımızı tamamladık. Sadece Kurban Bayramı döneminde değil, yılın her döneminde adak, şükür, akika kurban emanetlerinin kesimlerini gerçekleştirmeye devam ediyoruz. 

 

Ramazan döneminde de ülkemizde yaşanan, yüreğimizdeki tesiri çok ağır, izi çok yeni olan mevcut süreçte önceliğimiz tabi ki depremin yaşandığı bölgelerde olan insanlarımız oldu. Depremin ilk anından itibaren süren yoğunluğumuz Ramazan ayı boyunca da sürecin durumuna özel olarak devam etti. Koordinasyon ve Lojistik Merkezlerimiz, bölgelerde kurduğumuz aşevlerimiz, mobil ekiplerimiz kardeşlerimizin sürekli hizmetinde oldular. Bağışçılarımızın şartlı talepleri doğrultusunda; ay içerisinde Dünya’nın dört bir yanına ulaştık. Afrika ülkelerinde, Asya ülkelerinde, Filistin’de, daha birçok diyarda insanların sofralarına bir nebze de olsa katık olmaya çalıştık. Ramazan ayında hayır sahiplerinin bağışlarını milyonların iftar ve sahur sofrasına ulaştırdık. 

 

Yüreğimizin merkezindeki en özel çalışmalarımızın başında yetim çalışmalarımız gelmektedir. Yetimler emanetimizdir. Peygamberimiz (asv)’in bizlere vazife olarak bıraktığı en hassas konuların başındadır. Günümüz dünyasında yaşanan olaylar sebebiyle, maalesef ki her geçen gün yetimlerimizin sayısı katlanarak artmaktadır. Yıl içerisinde yetim sponsorlukları ile bağışçılarımızın aylıklarını üstlendikleri kardeşlerimize yüzlercesini daha ekledik. Farklı diyarlarda 12 ay boyunca binlerce yetim kardeşlerimize masraflarını karşılayabilecekleri aylıklarını dağıtıyoruz. Bağışçılarımızla birlikte bu konuda daha da fazla gayret ortaya koymamız gerektiğinin farkındayız. Cansuyu Derneği olarak Filistin’den Bangsomoro’ya, Afrika ülkelerine varana kadar bir çok diyarda inşa ettiğimiz, kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştıracak kalıcı eserlerimizle kardeşlik mührümüzü bırakıyoruz. 

 

Gazze’de binasıyla bir eser olarak kazandırdığımız, inşasından sonraki işleyiş sürecine de katkı sunduğumuz Oğuzhan Asiltürk Meslek Edindirme Merkezi, buradaki işsiz insanların inşallah yaşanan vahşetin de bitmesiyle, meslek edinerek, iş sahibi olmalarını sağlamayı hedefliyor. Bangsomoro’da Üniversite Kampüsümüzün inşası, farklı kıtalarda Cami, Mescid, Okul, Hastane, Sağlık ocağı, derslikler gibi eserlerimizin de yıl içerisinde kimilerinin inşaları tamamlandı, açılışları gerçekleştirildi, kimilerinin de inşaları hızla devam ediyor. Planlanan kalıcı eserlerimiz de sırada bekliyor. Katarakt Ameliyatlarımızla, Sünnet çalışmalarımızla, Canlı Hayvan Dağıtımı Projemizle, Kardeşlerimize ulaştırdığımız kendi dillerindeki Kur’an-ı Kerim Meali dağıtımlarımızla, acil insani yardımlarımızla, milyonlarca insana ulaşarak 2023 yılını gayretlerle dolu bir şekilde geride bıraktık. 

 

Yaptığımız çalışmalar bir taraftan gerçek muhtaçların yüzünü güldürecek, zenginlerin ise sevap kazanmasını sağlayacak çalışmalardır. Kurulduğumuz günden bugüne durmadan yorulmadan çalışmaya devam ediyoruz, edeceğiz. Kurulduğumuz günden bugüne bağışçılarımızın, aziz milletimizin emanetlerini mazluma, mağdura ulaştırmanın huzurunu yaşıyoruz. Ancak ifade ettiğimiz gibi; gayretlerimize daha da arttırarak devam edeceğiz. Çünkü, sarılacak çok yara, ulaşılacak çok diyar var. Kardeşlerimiz bizi bekliyor. Cansuyu Derneği olarak haritalar da bile bulunması zor olan diyarlara, kardeşlik köprüleri örüyoruz. Bu vesileyle yürütülen çalışmalarımızda, yapılan büyük ve önemli işlerde, ulaşılan her insanda, sarılan her yarada, alınan her duada en büyük pay sahibi olan bağışçılarımıza ve aziz milletimize teşekkür ediyor, hayırlı çalışmalarımızda desteklerini bekliyoruz." denildi Kaynak Cansuyu Afyon İl Temsilciliği



Anahtar Kelimeler: Cansuyu Gayretlerle

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 31 1 3 64 96
2.Fenerbahçe 35 28 1 6 58 90
3.Trabzonspor 35 18 13 4 13 58
4.İstanbul Başakşehir 35 16 12 7 10 55
5.Beşiktaş 35 16 13 6 6 54
6.Alanyaspor 35 12 10 13 3 49
7.Kasımpaşa 35 14 14 7 -6 49
8.Rizespor 35 14 14 7 -7 49
9.Sivasspor 35 12 11 12 -9 48
10.Antalyaspor 35 11 12 12 -4 45
11.Adana Demirspor 35 10 11 14 3 44
12.Samsunspor 35 11 15 9 -5 42
13.Kayserispor 35 11 13 11 -9 41
14.Ankaragücü 35 8 12 15 -3 39
15.Fatih Karagümrük 35 9 16 10 -2 37
16.Konyaspor 35 8 14 13 -14 37
17.Gazişehir Gaziantep 35 9 18 8 -15 35
18.Hatayspor 35 7 15 13 -10 34
19.Pendikspor 35 8 18 9 -31 33
20.İstanbulspor 35 4 24 7 -42 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.