İsrail Afyon'da lanetlendi protesto edildi

İsrail Afyon

Afyonkarahisar’da İsrail’in Filistin’e karşı işlediği savaş suçu ve İsrail zulmüne karşı Filistine destek Siyonizme Lanet mitingİ düzenlendi.

Afyonkarahisar Ensar Vakfı Bşkanı Emin Uz İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar nedeniyle bir açıklamada bulundu.

Uz yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,

"Bismillâhirrahmânirrahîm Sübhânellezî esrâ bi abdihî Velâ tekûlû limen yuktelü Değerli Basın Mensupları; Hemen her yıl bu meydanda sizlerin huzurunda, dünya üzerinde nokta mesabesinde olan küçücük bir devletin, İsrail’in, Müslümanları katletmeye yönelik aşağılık davranışlarını telin ediyoruz. Bugün gelinen noktada insanlık vicdanında yankılanan dualara, beddualara, telinlere aldırmadan içerisinde binlerce hastanın bulunduğu hastanelerin bombalanması Müslümanlar nazarında bardağı taşıran son damla olmuştur. Dünyayı zulüm kulelerinden tahakküm ile yöneten kafirler bilmelidir ki; aciz insanların üzerine bomba yağdırmak “kız çocuklarını diri diri toprağa gömen” atalarının adetinden daha cahil ve daha canicedir. 

 

Bu nedenle bu meydanda ve onlarca şehirde Filistinli Müslüman kardeşlerimize direnişlerinde yalnız olmadıklarını duyurmak ve “Müslümanlar ancak kardeştirler” ayetini ete kemiğe büründürmek için buradayız. Günlerdir ölüm olup Gazze’nin üstüne bombalar yağdıran, küçücük bir toprak parçasında iki milyonu aşkın insanı evsiz yurtsuz bırakan, su ve eleketrik gibi can damarlarını kesen, hiçbir kural tanımadan savaş suçları işleyen, tarihin en büyük terör örgütü İsrail’i, hamileri Amerika ve Avrupa’yı lanetlemek için buradayız! İsrail, sadece Müslümanlar için değil tüm insanlık için bir beladır. Bu belanın ortaya çıkmasının arkasındaki sapkın düşünce olan Siyonizm, tüm insanlık için durmaksızın problem üretmektedir. İsrail’in “acırız tükürüğe billahi tükürsek yüzüne” kabilinden ateş olsa cürmü kadar yer yakacağını düşünmekle birlikte bu bölgede akan bütün kanın, vahşetin ve terörün arkasında doğrudan ya da dolaylı olarak Amerika ve Batı ülkelerinin olduğunu da pek tabi biliyoruz. 

 

 İlk kıblemiz, haremimiz, etrafı mübarek kılınmış Mescidi Aksa’mız, her gün baskınlarla taciz ve tahkir ediliyorken, sokaklarda masum siviller kurşuna diziliyorken, on yaşında çocuklar tutuklanıyorken, Gazze’de ambargo ve abluka şiddetini artırmışken, sadece Filistinli kardeşlerimizin değil tüm Müslümanların izzeti her an çiğnenmeye devam ediliyorken keyf-i dünyayı tercih etmek bize bırakılan miras değildir. Nitekim Hz. Davut’un Kudüs’e hâkimiyeti insanlığa saadet getirmiştir. Hz. Süleyman’ın Kudüs’e hâkimiyeti insanlığa huzur getirmiştir. Hz. Ömer’in Kudüs’ü fethetmesi tüm insanların can ve mal emniyetini sağlamıştır. Selahaddin Eyyubi’nin Kudüs halkına yaklaşımı dillere destan olmuştur. Siyonist İsrail fikri ise bütün İslam ülkelerini ve bütün dünyayı ateşe vermekten kaçınmayacak kadar sapkın bir inanca sahiptir. 

 

Yüz yıla yakın süredir İslam topraklarını işgal ederek; kadın, yaşlı, çocuk demeden katlederek habis bir kanser gibi büyüyen İsrail, Türkiye’ye ait toprakların da içinde bulunduğu geniş bir coğrafyayı kendi kutsal ülkesi olarak görmekte ve buraları ele geçirebilmek için her türlü yönteme başvurmaktadır. 'Bölge haritasını değiştireceğiz' sloganları atan Netanyahu bilmelidir ki! Eğer bir harita çizilecekse bu haritayı Müslümanlar çizecek ve kendisine cehennem bölgesinde yer verilecektir.  “Ben sadece Dışişleri Bakanı olarak bulunmuyorum. Aynı zamanda bir Yahudi olarak bulunuyorum” naraları atanlar,

 

 Suriye’de ve Irak’ta olduğu gibi zamanı geldiğinde Türkiye de “Ben de bir Müslüman ülke olarak Filistin’de bulunuyorum” derse hangi deliğe kaçacaksınız. ABD'li Senatörün "Bir din savaşının içindeyiz" söylemini işiten Müslüman devletler! Siz hangi din için savaşıyorsunuz? “ Va’tesımû bi hablillâhi cemîan… Allahın ipine hep birlikte sarılın” ayeti yoksa sizin kitabınızda yazmıyor mu? 'İsrail'in kendini savunma hakkı var' diyen korkaklar! Sizler İsrail’in ürettiği deterjandan mahrum olmaktan korktuğunuz kadar Allah’tan korksaydınız bir gün sizin evlatlarınızın kollarınızda can verebileceğini hesaba katardınız. 

 

 Şehadete ortak olmak için inayet arzulayan Müslümanların, İsrail ürünleri için kuyruğa girmek yerine bütün dünyada onları boykot etmesi, Filistin davasına gerekli önemi ve önceliği vermesi, Kudüs ve Mescidi Aksa için gayret göstermesi imanın ve insanlığın gereğidir. İki gün önce atılan ve hastaneyi vuran füzenin hemen bir dezenformasyon kampanyası başlatılarak yapay zekâ ile Filistin tarafından atıldığı entrikasına ancak sizin avaneniz inanır. On yıllardır, dünyanın her yerinden Filistin’e gelerek “Ben çalmazsam başka bir Yahudi çalacak” diyerek Filistinlilerin hayat hakkını çalan, Kudüs’ün tarihi sokaklarında Filistinli ninelere saldıran, çocuk yaşlarından itibaren silah eğitimleri alan bir topluluk, sivil değil milis kuvvettir. 

 

Bu kadar zulme maruz kalmalarına rağmen Filistinli kardeşlerimizin büyük bir hassasiyetle merhametli tavırları ortadadır. Buna rağmen “kara harekatı başlatmak için izin verin” diye yalvaran İsrail, karşısında kaybedecek dünyalığı kalmamış, tek emeli şehadet, cennet ve cemâl olan bir merhametli topluluğun, dinine dahledildiğinde gözünü kırpmadan, yeryüzünde bir tek İsrail askeri bırakmayıncaya kadar savaşabilecek imana sahip olduğunu bilmelidir. ABD ve İsrail’in, coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan mukaddes Kudüs’ü kana bulamasını, uluslararası hukuku vahşice çiğnemesini en güçlü şekilde lanetliyoruz. İsrail’e, böyle devam etmesi halinde, eninde sonunda akıttığı masum kanlarında boğulacağını bir kez daha hatırlatıyoruz.

 

 Uluslararası kuralların ve vicdanın bu derece hoyratça çiğnenmesi, hiç kimsenin kendini güvende hissetmediği bir dünyaya doğru gidildiğinin ifadesidir. Bu tehlikenin bilincinde olduğunu düşündüğümüz uluslararası arenayı ve Birleşmiş Milletleri zaman kaybetmeksizin bir kez daha harekete geçmeye çağırıyoruz. VE BÜTÜN DÜNYAYA YÜKSEK SESLE HAYKIRIYORUZ Kİ; Kudüs Müslümanların kırmızı çizgisi, insanlığın kadim silüeti, bağımsız Filistin Devleti’nin başkentidir." dedi.

Düzenlenen Mitinge Ak Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay,MHP Afyon İl Başkanı Ahmet Kahveci, Afyonkarahisar MHP  Milletvekili Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, İGM Başkanı Burhanettin Çoban,İlçe ve belde belediye başkanları, Afyonkarahisar Müftüsü Sinan Kazancıve yüzlerce vatandaş  katıldı.

 

Dualar okundu, tekbir sesleri ile adeta meydan inledi. Bazı vatandaşlar ve Çocuklarda kefenlerini giyerek meydanda yerini aldı.

 

Çok sayıda vatandaşın da katılımı ile İsrail telin edildi. Müftü sinan Kazancının duası ile birlikte Miting sona erdi.Afyon Time



Anahtar Kelimeler: Afyon İsrail' lanetlendi protesto edildi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 36 19 13 4 16 61
4.İstanbul Başakşehir 36 17 12 7 11 58
5.Beşiktaş 36 16 13 7 6 55
6.Kasımpaşa 36 15 14 7 -4 52
7.Alanyaspor 36 12 10 14 3 50
8.Rizespor 36 14 15 7 -8 49
9.Sivasspor 36 12 12 12 -10 48
10.Antalyaspor 36 11 13 12 -6 45
11.Adana Demirspor 36 10 12 14 -2 44
12.Samsunspor 36 11 16 9 -8 42
13.Kayserispor 36 11 14 11 -12 41
14.Konyaspor 36 9 14 13 -11 40
15.Ankaragücü 36 8 13 15 -4 39
16.Gazişehir Gaziantep 36 10 18 8 -10 38
17.Fatih Karagümrük 36 9 17 10 -3 37
18.Hatayspor 36 8 15 13 -9 37
19.Pendikspor 36 9 18 9 -30 36
20.İstanbulspor 36 4 25 7 -45 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.