MENÜ
Kategoriler
Güncel

Yıldırım düştü 73 koyun telef oldu

2017-06-04 16:19:17
-

Balıkesir`in Burhaniye ilçesinde, 20 dakika arayla yıldırım düşen 2 ayrı sürüdeki toplam 73 koyun telef oldu.

 

 

Burhaniye`nin Kırsal Korucaoluk Mahallesi`nde dün (Cumartesi) saat 17.00 sıralarında, gök gürültüsüyle birlikte sağanak yağmur başladı. Korucaoluk Yaylası, Göktepe Mevkii`nde sürüsünü otlatan Özcan Medet, yağmuran korunmak için hayvanlarını bir ağacın altına topladı. Bu sırada yıldıdrım düşerken sürüdeki 33 koyun telef oldu.

 

 

Bu olaydan 20 dakika sonra aynı yaylanın Buzca Mevkii`nde düşen yıldırım Galip Gülcan`a ait sürüdeki 40 koyunu telef etti. Olayın duyulmasının ardından Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri, Korucaoluk Yaylası`na çıkıp, inceleme yaptı.

 

 

 

Veteriner Hekimi Özkan Çuhadar ile Ülkü Çetinkaya, ölen hayvanlarla ilgili olarak rapor tutarken, Burhaniye İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdal Aldağ yıldırım olayının afet kapsamında değerlendirileceğini söyledi. DHA

Etiketler:
Etiket yok
İlk yorumu sen yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan www.beyazbelge.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!