Projelerin İmzaları Atıldı

Projelerin İmzaları Atıldı

Sandıklı Kaymakamlığı Toplantı Salonu`nda Zafer Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen beş teknik çağrı projesi için imzalar atıldı.


Toplantıya Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber,İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz , Ajans Genel Koordinatörü Tuğrul Çınar, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ufuk Taşbaş, okul müdürleri, öğretmenler ve emniyet mensupları katıldı.



Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı 4 kurum ve Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün 1 başvurusu Zafer Kalkınma Ajansı tarafından başarılı bulunarak geçtiğimiz günlerde desteklenmeye hak kazanmıştı. Başarılı bulunan projeler için; faaliyet sözleşmeleri dün saat 12:00`de Sandıklı Kaymakamlığı Toplantı Salonu`nda imzalandı.

 

Toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan; "Zafer Kalkınma Ajansı`nın son yapmış olduğu çağrı programının ilçemizde kazanan projelerinin imza törenindeyiz. Başarı hepimizin başarısıdır. Gayret hepimizin gayretidir. Amacımız, isteğimiz Sandıklı ilçemizde bu projelerin daha da artması ve ilçemizdeki sonuç itibariyle hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın daha da iyi imkanlara sahip olmasıdır.



Emeği geçen kamu görevlileri ve kurumlarıma, öğretmenlerime, emniyet mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki proje çağrılarında da aynı gayreti göstermemiz lazım. Şundan mutluluk duyuyorum. Bu son çağrı programında 4 ili kapsayan ilçelere baktığımız zaman 5 projeyle en çok proje çağrısına, bu projeler içerisinde kabul gören ilçeler arasındayız. Umuyorum bu moral ve motivasyonla bu çağrılara yapılan projeler artar" dedi.
 

 

Sandıklı Kaymakamı Faik Arıcan`dan sonra Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz şöyle konuştu: " Öncelikle Sayın Kaymakamımız başta olmak üzere bu projeleri yazmada yürütmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Projelerimizin Sandıklı`ya , Afyon`a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.


Teknik Destek Programı bizim en basit enstrümanlarımızdan bir tanesi diyebiliriz. Hem bütçesi olarak hem de formalitesi olarak en basit enstrümanımız ama çıktılarını en çok önemsediğimiz enstrümanımız. Çünkü biz burada eğitim hizmetine aracılık, danışmanlık yapıyoruz. Eğitim dediğimizde herkesin 7`den 70`e ihtiyacı olan her yaşta herkesin eğitim alması gerektiğini düşünüyoruz.


Bu anlamda bizler işin başlangıç noktası olarak veriyoruz teknik desteği. Daha sonra doğrudan faaliyet desteği, mali destekler var. Bugüne kadar ajansımız toplamda 232 tane teknik destek faaliyetine destek verdi. Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa,Uşak illerimizde bu kapsamda yaklaşık 11 bin kişi eğitim hizmeti aldı. Mali destekler kapsamında da 212 projeye destek sağladık. Biz ajans olarak geri ödemesiz yaklaşık 50 milyon TL hibe desteği verdik. Bölgemizde yaklaşık 100 bin kaynak aktive edilmiş oldu.


Sandıklı gibi ilçelerimizden bize bu gibi talepler olması bizler için çok önemli.. Ne kadar çok talep gelirse ajans kendini o kadar çok geliştirecek, yenileyecek ve sizlerle beraber biz de bölgemizin bir adım ileriye gitmesi için çalışacağız. Taleplerimizin artarak devam etmesini bekliyoruz. Sizler talep ettikçe bizler de hem işlerimizi daha kaliteli yapacağız hem de desteğimizi artıracağız.



Yeni mali destek programımızı 12 Aralık itibariyle ilan ettik. Özellikle kar amacı gütmeyen kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik. 11 milyon TL`lik bir çağrımız var. Turizm ve enerji konuları üzerine. Oraya da projeler bekliyoruz.


Özel sektöre yönelik de bir projemiz var. Toplam bütçesi 16 milyon TL. Onlar da imalat sanayinde faaliyet gösteren KOBİ`lere yönelik bir program. Onların da bilgilendirmelerine geçtiğimiz perşembe günü başladık. Bu hafta 26 noktada da devam ettireceğiz. İnşallah özel sektörde de projelerimize devam edeceğiz."

 

PROJELER HAKKINDA KISA BİLGİ VERİLDİ

 

"Zor insanlarla baş etme, mücadele etme sanatı"

Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü`nün `Zor İnsanlarla Baş Etme Sanatı` hakkında bilgi verildi. Yapılan açıklamada şöyle denildi: " Özellikle emniyetimizde son zamanlarda meydana gelen değişikliklerle sorunları diyalog yoluyla, bir üst kademeye geçmeden en etkin biçimde ve en az zararla nasıl çözebiliriz. Müdahale ettiğimiz olayları, polisi taraf yapmadan, minimum zararla, hem mağdur taraf , hem de şüpheli tarafı hem de polisi bir üçüncü taraf yapmadan minimum zararla en modern enstrümanlarla nasıl başa çıkabiliriz.


Bu insanlarla nasıl başa çıkabiliriz. Bu yönde bir eğitim alacağız. Bu eğitimi de sahada uygulayarak, hem arkadaşlarımız daha donanımlı hale gelecek, hem de emniyetin olaylara müdahalesi halkla ilişkiler bakımından daha üst seviyeye gelecek çünkü sürtüşmeler ve gereksiz girebilecek diyaloglar en aza indirgenecek. Böylelikle hem hizmetimizin kalitesi artacak, hizmetin kalitesiyle de çevremize, Sandıklımıza, diğer ilçe ve illere katkı sağlamayı düşünüyoruz."
 

 

`Yardımcı Personel Okula Uyum sağlıyor`


İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`nün hazırlamış olduğu `Yardımcı Personel Okula Uyum sağlıyor` projesi hakkında bilgi veren Sandıklı İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman ; “Belediyelerden İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü`ne geçiş yapan işçilere eğitim-öğretim ortamlarında daha verimli, daha kaliteli hizmet sunabilmeleri için biz onların bir kısım iletişim, ast-üst ilişkileri ve insan ilişkileri üzerine eğitim verilmelerini istiyoruz.


Bu arkadaşlar genelde belediyede zaman zaman arazide çalıştıkları için veyahut çeşitli meslek alanlarından geldikleri için okul ortamlarında zorlandıkları görülüyor. Daha verimli, daha kaliteli olmaları için böyle bir proje hazırladık. Bu eğitim ortamlarında daha iyi olmalarıyla hem eğitimimize katkı, hem de belediyelerden bize geçen işçilerin uyumlu ve mutlu olmaları için böyle bir proje hazırladık"
 

 

`Belletmen Öğretmenlerimiz öğrencilerimize destek oluyor`


Türk Telekom Anadolu Öğretmen Lisesi`nin `Belletmen Öğretmenlerimiz öğrencilerimize destek oluyor` projesi için; "Okulumuzda öğrencilerimiz pansiyondan yararlanmakta. Öğrencilerimizin günlerinin büyük bir kısmı yaklaşık 16 saati pansiyonda geçmekte. Öğretmenlerimiz her ne kadar öğrencilerimizin başarısını artırma yönünde çalışmalar yapsa da; iyi bir insan olma, iyi bir vatandaş olma konusunda profesyonel destek almak istiyoruz" denildi.
 


`Sahne Alıyoruz`


Menteş İlkokulu`nun hazırlamış olduğu `Sahne Alıyoruz` adlı faaliyet projesi için "Eğitimi tekdüzelikten kurtarmak, öğrencilerin derse katılımını sağlamak, eğitimdeki kaliteyi artırmak amaçlı olduğu" söylenildi.

 

‘Hedef; Sandıklı için Proje Yazma Zamanı’


Sandıklı Kız Teknik ve Meslek Lisesi`nin `Hedef; Sandıklı için Proje Yazma Zamanı` adlı projesi ise: " Bu projelerde hedefimiz ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü kanadında; özellikle lise 9. sınıflara yönelik olarak proje hazırlama konusunda , Sandıklı proje yazma ekibi hazırlamak" denildi.



Anahtar Kelimeler:

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 32 1 3 65 99
2.Fenerbahçe 36 29 1 6 61 93
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.