3-4 Ekim Dünya yürüyüş günü

3-4 Ekim Dünya yürüyüş günü

Sağlık Bakanlığı tarafından, obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında; toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacı ile yapılan rutin çalışmala

Sağlık Bakanlığı tarafından, obezitenin azaltılması çalışmaları kapsamında;  toplumda sağlıklı beslenme alışkanlıklarını geliştirmek, fiziksel aktivite düzeyini arttırmak ve sağlıklı yaşam kültürünün yerleşmesini sağlamak amacı ile yapılan rutin çalışmalar dışında  özel gün ve haftalarda farklı etkinliklerin düzenlenmesi konuya olan farkındalık düzeyinin artmasını sağlamaktadır.

 

Obeziteden korunmak için herkesin yapabileceği en basit egzersiz olan yürüyüşü toplum hayatına yerleştirmek için de 3- 4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü olarak belirlenmiş olup, İlimizde de 3 Ekim Günü geniş katılımlı yürüyüş etkinliği planlanmıştır.

 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi önünden başlayarak Akarçay` da son bulacak olan yürüyüş saat 11:00` de başlayacak . Bu yürüyüşe herkes davetli.



Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.