15

Uygulama 1 Aralıkta başlıyor

01.04.2017 ve 30025 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan "Kış Lastiği Kullanma Zorunluluğu İle İlgili Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ" in beşinci maddesinin ( 1 ) inci bendinde; "Ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara her yılın 01 Aralık ile 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanmaları zorunludur” hükmü bulunmaktadır.

2024-11-27 10:06:00 Yayınlanma

🔥 Gözden kaçırmayın

Afyon Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği kuruldu.Afyon Yöresel Mutfak Gastronomi Kültür ve Turizm Derneği kuruldu.

İlgi sayılı tebliğin beşinci maddesinin ( 2 ) inci bendinde ise; "İl sınırları içerisinde kış lastiği uygulaması yapılıp yapılmayacağı, ortalama sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili Valiliklerce belirlenir ve gerekli duyurular yapılır” denilmektedir.

 

Yukarıda açıklanan nedenlerle Afyonkarahisar'da  kış mevsimi şartlarının ağırlığı, yoğun olan kar yağışları ve düşük hava sıcaklıklarından dolayı zeminde meydana gelen buzlanmalarda araçların yol tutuşlarını arttırmak ve kaymaya dayalı olası trafik kazalarının önüne geçebilmek amacıyla, Afyonkarahisar  sınırları dahilinde yük ve yolcu taşımacılığında kullanılan kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile ticari yolcu taşımacılığı yapan otomobillerin 01 Aralık 2024 ile 01 Nisan 2025 tarihleri arasında kış lastiği kullanmalarının zorunlu hale getirilmesi uygun görülmüştür. Kaynak Afyon Valiliği

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

En az 10, en fazla 1000 karakter
En az 2, en fazla 50 karakter
FLN2F
Güvenlik kodunu büyük-küçük harf duyarlılığı olmadan yazın