15

Emlakçıya verdiği boş senet başına iş açtı

Afyonkarahisar'lı Kerim Vurmaz bir emlakçı tarafından dolandırıldığını ifade ederek, vatsap ihbar hattımızdan haber merkezimize, mağduriyetini dile getirdi.

2024-11-29 16:49:00 Yayınlanma

🔥 Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisarlı Gazetecilere Antalya’da Onur ÖdülüAfyonkarahisarlı Gazetecilere Antalya’da Onur Ödülü

Vurmaz Erenler'de  kiraladığı bir daire karşılığında, emlakçının kendisinden senet aldığını ifade ederek, her ay kirasını düzenli ödeyip ve yıl sonunda da borçsuz bir şekilde, kiraladığı daireyi, tekrar emlakçıya temiz bir şekilde teslim ettiğini ifadelendirdi.

Ardından daireyi kiralarken imzaladığı boş senedi istediğinde, sürekli oyalandığını bir türlü senedi alamadığını söyledi. Üzerinden geçen uzun zaman nedeni ile önemsemediğini, emlakçının senedi yırtıp atarak imha ettiğini düşündü.

Ama tam tersi oldu. Emlakçıya imzaladığı boş senet başına resmen dert açtı. o emlakçı Vurmaz'ın imzaladığı boş senedi tekrar doldurup avukata verip kendisini yeniden borçlu çıkardı.  Konuyla alakalı olarak Vurmaz şöyle devam etti.

 

"Ve ben artık Türkiyem'de adalete güvenimi kaybettim. Adalet sahtekarlarin dolandırıcıların yanında olduğunu bilhassa icra dairelerinin senet üzerinde bu senedin neden hangi şartlarda verildiğini bunun dolandırıcılık olduğunu bildiği halde şahit bile dinlendirilmeden mağdur olan kişiyi tamamen mağdur ettiğini gördüm.

 

Mağdur olan kişi kime şikayet etsin. Nasıl ödesin olmayan bir borcu ödemesi mümkün değil. Ama icra daireleri ödeyemeyene öğle bir faiz yüklüyor ki mağdur olanı alanen suça teşvik ediyor. Magduriyet yaşayan ne yapsın  ? Adalet yok, olmayınca Allah korusun Adaleti kendisi sağlamaya gidecek.


Ey icra hakimleri dilerim Allah'tan aynı durum başiniza gelsin. Ey ceza hakimleri hep öldürene soruyorsunuz bir defada ölene sorun. Seni bu insan niye oldürdü ? diye. Allah sonumuzu hayırlı etsin, haksız yere senedi alacağı olmadan icraya verenleri, bunun avukatlıgini sırf para için yapan avukatları, kahru perişan etsin mağdur ettikleri insanların bedduası yerini bulsun ve mağdur ettikleri kişilerden korkarak yaşasınlar 
Bir sözümde bu kanunu çıkaran vekillere yazıklar olsun, inşallah başiniza gelsin en az sizlerde bu beddualardan nasibinizi alıyorsunuz." dedi. Kaynak Afyon Time

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

En az 10, en fazla 1000 karakter
En az 2, en fazla 50 karakter
FGNVB
Güvenlik kodunu büyük-küçük harf duyarlılığı olmadan yazın