🔥 Gözden kaçırmayın
Başkan Serkan Koyuncu’dan Öğrencilerin Emeğine Büyük DestekBu ilginç durum kavramına yepyeni bir boyut kazandırdı!
Bu mahallede bir kişi kapısını boyattı mı, ertesi gün bütün mahallede boya kokusu yükseliyor!
Mahallede modalar öyle hızlı yayılıyor ki, “trend” sözcüğü bile yetişemiyor.
Mahallede birine herhangi bir ilaç iyi gelirse, ertesi gün herkes aynı ilacı alıp kullanıyor.
Mahallede birisi evinin tabanına taban tahtası çaktırırsa, mahalledeki herkes aynı ustaya taban tahtası çaktırıyor. Zavallı usta zincirleme siparişe yetişemiyor.
Yine söz konusu o mahallede bir mahalle sakini evinin tavanına kontraplak yaptırarak estetik görünümünü güzelleştirirse mahalledeki tavanı bozuk olan tüm evler bilin ki o ustayı bulup kontraplak çaktıracaktır.
İsmini vermek istemeyen mahalle sakinlerinden birisi bu durumu gayet doğal karşılıyor. Aynı mahalle sakini ;“Bizim mahallede kimse kimseye benzemez, ama hepimiz birbirimizi taklit ederiz” diyerek durumu özetliyor.
Bir diğer mahalle sakini ise, “Bu mahallede birine güvenmek demek, topluca karar almak demek!” diyerek gülümsüyor.
Uzmanlar(!) ise bu ilginç davranışın nedenini şöyle açıklıyor:
Gölbaşı mahalle sakinleri birbirlerine güveniyor!
Kim ne yaptıyorsa, “O yaptıysa vardır bir bildiği” mantığıyla hareket ediliyor.
Kısacası Gölbaşı Mahallesi’nde bireysellik değil, toplu tadilat kültürü hüküm sürüyor!
Bir kişi işe girişti mi, bütün mahalle aynı anda elinde malzeme, başında usta. Kaynak: Afyon Time






💬 Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!