🔥 Gözden kaçırmayın
Diyanet Vakfı evlenemeyen gençler için kolları sıvadıBelde halkının büyük bölümünün mutfak sektöründe çalıştığı Akören, gastronomi alanında adından söz ettirmeye başladı.
Türkiye’de aşçılık denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Mengen, yıllardır yetiştirdiği usta aşçılarla ülke genelinde ün kazanmış durumda. Ancak son yıllarda gastronomi alanında dikkat çeken şehirlerden biri olan Afyonkarahisar’da da benzer bir tablo ortaya çıkıyor.
Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ilçesine bağlı Akören beldesi, yetiştirdiği aşçılarla adından söz ettiriyor. Belde sakinlerinin büyük bir bölümünün aşçılık mesleğiyle uğraştığı Akören’de, neredeyse her evden bir aşçı çıkıyor.
Akörenli aşçılar başta Afyonkarahisar olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan otellerde, restoranlarda ve kurumsal işletmelerde görev yapıyor. Özellikle büyük organizasyonların ve kalabalık davetlerin mutfaklarında çalışan çok sayıda aşçının Akörenli olduğu ifade ediliyor.
Afyonkarahisar’ın son yıllarda gastronomi alanında öne çıkması ve zengin mutfak kültürüyle dikkat çekmesi, Akören’deki aşçılık geleneğinin de daha fazla gündeme gelmesine neden oldu.
Yetiştirdiği aşçılarla tanınan Akören beldesi için vatandaşlar esprili bir şekilde “Mengen’e rakip bir aşçı beldesi” yorumunu yaparken, beldeden çıkan usta aşçıların sayısının her geçen gün artması dikkat çekiyor.
Gastronomi alanında yükselen şehirlerden biri olan Afyonkarahisar’da, Akören beldesinin aşçılık kültürü şehrin mutfak geleneğine önemli katkı sağlamaya devam ediyor. Kaynak: Afyon Time






💬 Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!