Tarih: 10.12.2019 21:15

Akci sağlıklı bir kalp ve beslenmenin önemini anlatı

Facebook Twitter Linked-in

Özel Fuar Hastanesi Kardiyoloji Uzm. Dr. Önder Akci `Kalp Sağlığı ve Beslenme` ve Sağlıklı Bir Kalp İçin Beslenmenin Önemi Hakkında Bilgilendirme yaptı.

 

Akci yaptığı bilgilendirmede şu ifadelere yer verdi;

 

"Kalp hastalarının en çok merak ettiği konuların başında beslenme gelmektedir. Sağlıklı bir vücut için elliden fazla ve farklı besin öğesine gereksinim vardır.  Bazı besinler vardır ki, diğerlerine göre kalp sağlığına daha fazla katkı sağlamaktadır. Bu besinler, damarları temizleyerek ve kan basıncını düşürerek kalp sağlığına önemli katkıları olmaktadır.

 

Doymamış yağ oranı yüksek olan balık ve kabuklu deniz ürünlerinde bulunan omega 3, tahıl ürünleri, kabuklu kuru yemişler, ayçiçeği, soya ve mısır yağlarında bulunan Omega 6 yağ asitleri kalp dostu besinlerdir. Hem kalp ritmini düzenlereler hemde kanın pıhtılaşmasını azaltırlar. Zeytinyağı, soğan, sarımsak, ıspanak, fasulye, pirinç, fındık, domates, elma ve greyfurt gibi besinler kandaki kolesterol miktarını azaltır. Zeytinyağı özellikle kalp ve damar sağlığı açısından son derece yararlı bir besin.

 

 

Uzak durulması gereken en önemli besin maddesi un şeker ve tuzdur. Pasta, poğaça, kek, hazır gıdaların tüketilmesi azaltılmalıdır. Yağ oranı yüksek olan yiyecekler, mevcut koroner kalp hastalıklarını tetiklediği gibi, kötü kolesterol düzeyini artırarak bu hastalığın ortaya çıkmasına neden olabiliyor.

 

Yüksek tansiyon ise kalp hastalıklarına yol açabildiği gibi böbrek yetmezliği ve felce neden olabiliyor. Ancak yemeklerde tuzu (sodyumu) azaltmak, yüksek tansiyon hastalarında kan basıncının düşürülmesine yardımcı oluyor." Dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —