Belediye meclis toplantısını gerçekleştirdi

Belediye meclis toplantısını gerçekleştirdi

Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Başkanlığında yapıldı.

Başkan Mehmet Zeybek toplantıya geçmeden önce asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler ardından bölgede Belediyenin yaptığı hizmetler hakkında meclisi bilgilendirdi.

 

Alınacak kararların ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini temenni ederek depremde yaşamını yitirenlere rahmet yaralılara acil şifa dileyen Başkanı Zeybek; “ Cenab-ı Hak ülkemizin başındaki bu felaketlerden en kısa sürede kurtarsın diye dua ediyoruz. 6 Şubat'ta 11 ilimizi kapsayan neredeyse 13 buçuk milyon insanımızın yaşadığı bir bölgede büyük bir felaket yaşadık.

 

 Cenab-ı Hak tekrarını göstermesin. Dünyada hiç bir eşi benzeri olmayan aynı anda 7'nin üzerinde iki ve üç depremin bir anda yaşandığı, Dünyada başka bir ikinci örneği olmayan bir felaket yaşandı. Birçok insanımız göçük altında kaldı, vefat etti. Cenab-ı Hak onları rahmetiyle muamele etsin yararlarımıza acil şifalar versin. 85 milyon tüm insanımız yekvücut oldu. Deprem bölgesinde el ele verdi, birlikteliğini gösterdi. İngiltere'den gelen arama kurtarma ekiplerinin başındaki görevli aynen şunu söylüyor; “Şayet bu deprem İngiltere'de olsaydı İngiltere bunun altından kalkamazdı, çok güçlü bir devletiniz var” diye. Biz de bu yardımlaşma ve paylaşma duygusu olduğu sürece Allah'ın izniyle altından kalkamayacağımız hiçbir engel yok. Cenab-ı Hak’tan tekrar niyazımız böyle bir felaketi bu millete bir daha yaşatmasın.”

 

BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM

 

“Depremden önce 4 Şubat tarihi itibariyle Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenleri var. Hemşerilerimiz Türkçe konuşan Türkçe yaşayan kardeşlerimiz var orada. Onlarla alakalı bir video izlemiştim gerçekten ihtiyaç sahipleri yalın ayak çamurda geziyor, kışta kıyamette üzerinde giysi olmayan kabanı olmayan çocuklar vardı. Bir tır yakacak bir tırda yiyecek ve gıdadan oluşan iki tırı müftümüzün duası ile uğurladık. Askeri birlik vasıtasıyla Suriye'deki Bayıracak Türkmenlerine 16 Şubat'ta ulaştırılabildi, orada dağıtıldı. Onların hayır duaları var Afyon Belediyesi'ne ve Afyon'daki insanlara çok çok teşekkür ediyorlar.”

 

BAŞLATTIĞIMIZ KAMPANYA İLE İLK YARDIMLAR AFYON’DAN ULAŞTI

“Çok güçlü bir depremin olduğu haberini alır almaz esnaf odasındaki arkadaşlarımız aradı Başkanım bir yardım kampanyası düzenleyebilir miyiz diye. Sayın valimizin başkanlığında AFAD’ta bir toplantı gerçekleştirildi. Sayın valimizden kampanya düzenlemek için müsaade istedim. Afyon halkı gerçekten çok duyarlı. Birliğin beraberliğin ne olduğunu paylaşmanın ne olduğunu o gün ben burada gördüm. Bugüne kadar hiç bizi yanıltmadı hemşehrilerimiz kardeşlerimiz. Sosyal medyadan bir yardım kampanyası başlatıyoruz dediğimde neredeyse iki saat içerisinde 3 TIR yardım malzemesi toparlandı. Veysel Eroğlu kapalı spor salonunu da açtık, ikinci yardım toplama merkezi oldu. Vali yardımcımız Nurullah Bey Türkoğlu Kahramanmaraş Türkoğlu’nda organizasyonu yapmak üzere görevlendirilmiş, kendisiyle irtibata geçtik. “Burada hiçbir şey yok Sayın Başkanım” dedi. Bizlerde hemen yardımları Türkoğlu'na gönderdik. 

 

9 tane zabıta arkadaşımızı görevlendirdik. Depoya ilk Afyonkarahisar’ın yardımları ulaştı. Bizzat zabıtalarımız yardımları dağıttı. Gökmen Vali, Maraş kriz organizasyonun başındaymış peşinden Hatay'da Kütahya valisi Ali Çelik bey görevlendirilmiş. Bizi Hatay ile eşleştirmişler. İç İşleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy “Sayın başkanım Siz Hatay'da görevlendirildiniz” dedi.  Depremin ikinci günü Murat Bey yola çıktı. Daha sonra da Süleyman Bey'i gönderdik Hatay'a. 19 kamyondan oluşan ikinci yardımımızı da Hatay'a yönlendirdik. Otelimizdeki aşçılardan oluşan bir grubu hemen bir aşevi kurmak üzere Hatay Antakya'ya görevlendirdik. Günlük sabah kahvaltısı öğlen yemeği ve akşam yemeği olmak üzere 3 öğün 20.000 kişilik yemek çıkarmaya başladılar.

 

 İlk giden bizdik oraya. 15 tane küçük aracımız da yine yardımların dağıtılması için bölgeye gitti. Şoförler Oda Başkanımız İbrahim Bey'e de teşekkür ediyorum. Zabıta arkadaşlarımızla birlikte nakliyecileri çağırdılar. Gönüllü olarak arkadaşlarımızın araçlarında yardım malzemeleriyle doldurarak Hatay'a gönderdik. Şehir içi nakliyecilerden oluşan 33 araçlık ikinci ekipte yine bölgeye gitti. 18 tane damperli kamyonumuz vardı hepsini Hatay’a gönderdik. İş makinelerimizin tamamı deprem sahasında. İtfaiye araçlarımızla birlikte arama kurtarma işinde uzman olan arkadaşlarımızı ise Gaziantep'e gönderdik. Gaziantep'te ekiplerimiz vardı, Adıyaman'da ekiplerimiz vardı, Maraş'ta ekiplerimiz vardı. Ayrıca 22 tane temizlik aracımız ve 70 temizlik personelimizde Hatay'da çalışma yaptı.  İki tane vidanjör istendi, en güçlüleri olan iki vidanjörümüzü Hatay'a gönderdik. Su arıza ekibimiz de çalışmalar yapmak üzere bölgeye gitti. Aldığımız tebrik ve teşekkürün haddi hesabı yok. Nereye başımızı çevirirsek Afyon Belediyesi’ni görüyoruz, Allah sizlerden razı olsun. En düzenli en tertipli çalışan Afyon dediler.”

 

AFYON BELEDİYESİ’NİN SORUMLU DEPREM SAHASI İSKENDERUN OLDU

 

“Yerel yönetimler Başkanımız Mehmet Özhaseki AK Partili tüm belediye başkanlarını İskenderun'da toplantıya çağırdı. Toplantıda Afyonkarahisar’ın sorumlu olduğu yer İskenderun oldu. Şu anda İskenderun'da, Hatay Kırıkhan'da ekiplerimiz çalışıyor. Aşevimizin biri de bu ilçede hizmet veriyor. Tüm araç gereçlerimizle deprem bölgesinde hizmet sağlıyoruz.”

 

HEMŞEHRİLERİME SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM

 

“Yardım kampanyasını başlatır başlatmaz Afyon halkının ne kadar yardımsever bir kez daha gördüm. Ben burada sizlerin huzurunda Afyonlu hemşehrilerime sonsuz teşekkür ediyorum.  Kumbarasını getiren çocuklar vardı.  Belediye olarak başlatmış olduğumuz kampanya ile toplamda Afyon'dan 75 tır/kamyon gönderdik.  Genel olarak ilçeleri ile birlikte Afyon’dan bin tır yardım gönderildi. Hayır da Afyon gerçekten birbiriyle yarıştı. Allah hepsinden razı olsun, yardımlarını Allah öbür dünyada makamlarına ulaştırsın diyorum.”

 

11 BİN DEPREMZEDEYİ ŞEHRİMİZDE AĞIRLIYORUZ

 

“Zor bir süreç, Afyon'da 11.000'e yakın depremzede misafir ediliyor. Bizde Sayın valimizle birlikte depremzedeleri ziyaret ediyoruz.  Hepsinin de ortak söylediği şu; “ Kendi evimizden daha sıcak bulduk. Allah sizlerden razı olsun, kendi evimizi aratmıyorsunuz. Afyon’u biz böyle bilmiyorduk ilk defa geldik.” Diyorlar. Birlikteliğin faydasını gördük çok şükür.”

 

BİZ DEPREM ÜLKESİYİZ

 

“Bazı şeyleri de göz ardı etmemek lazım. Söylüyorlar deprem insanları öldürmüyor ama yapılan yapılar insanları öldürüyor diye. Biz bir deprem ülkesiyiz bu gerçeği anlamamız, kavramamız lazım. Ona göre tedbirlerimizi almamız lazım. Tedbir hak takdir muhakkak. Takdirin önüne geçmemiz mümkün değil ama tedbirleri de insan olarak almak durumundayız. İnşallah bundan ders çıkarırız. Güçlü bir devletimiz var Elhamdülillah bunun üstesinden geleceğiz. Millet olarak birlik ve beraberliğimiz olduğu sürece altından kalkamayacağımız zorluğumuz yok, bunun da üstesinden el birliği ile geleceğimize inanıyorum.” Şeklinde konuştu.

 

BELEDİYEMİZ İLE İSKENDERUN KARDEŞ ŞEHİR OLDU

 

Toplantıda 25 madde görüşülerek karara bağlanırken, Belediyemiz ile İskenderun Belediyesi arasında kardeş kent ilişkisi kurulması, bayındırlık ve imar komisyonu ile trafik komisyonlarını ilgilendiren maddeler oy birliği ile meclisten geçti.  

Nisan ayı Meclis toplantısı 3 Nisan 2023 Pazartesi akşamı Meclis Toplantı Salonu’nda saat 17.00’de yapılacak. Kaynak Afyon Belediyesi Basın Birimi



LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.