Dev projenin temeli atıldı

Dev projenin temeli atıldı

Afyonkarahisar'ın hayalinin gerçeğe dönüştüğü teleferik projesinde temel atma töreni yapıldı. Kısa sürede tamamlanacak projede teleferik kabinleri de sergilendi.

Adeta şehir efsanesine dönüşmüş, yıllarca tartışma konusu olmuş Teleferik Projesine neşteri Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek vurdu. İhale ardından yer teslimi ile devam eden süreçte yoğun emek ve gayretler ardından tarihi Karahisar Kalesi’ne ulaşımın teleferik sistemi ile yapılacağı yatırımın temel atma töreni gerçekleşti.  Zeybek Başkan’ın ev sahipliğinde yapılan törene; Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, Milletvekillerimiz Mehmet Taytak, İbrahim Yurdunuseven, Ali Özkaya, Veysel Eroğlu, Firma Yetkilisi Kenan Kıran, milletvekili adayları, basın mensupları ve vatandaşlarımız katıldı.

 

"BİZİ TAKİP ETMEYE DEVAM ETSİNLER"

 

Başkanımız Mehmet Zeybek törende yaptığı konuşmada yaşanan süreci anlatarak; “Bir hayaldi, yapılabilir mi deniliyordu. Dünyada ekonomik krizin hat safhada olduğu bir dönemde, bizim ülkemizde istikrarlı bir hükümet olduğu için yatırımcılar yatırım yapmaktan çekinmediler. Bunlardan biri de Kenan Kıran kardeşimizdi. Allah kendisinden razı olsun. 2022 Haziran ayında yer teslimi gerçekleştirdik, anlaşmayı imzaladık. İhale yaptığımız süreçte 100 milyonluk bir yatırımdı. 

 

Şimdi 350-400 milyonluk bir yatırım. Afyonkarahisar’a değer kazandıracak, bu bölgenin gelişmesini sağlayacak bir proje. Sokak sağlıklaştırması ile turizme kazandırdığımız bölgeyi teleferik ile de taçlandırdığımız için hemşehrilerimiz memnunlardır. Muhtarlarımızın hepsi burada, ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onların isteklerini de yerine getrdik. 58 mahallemizin tamamında emeğimiz var. Hizmet etmeye devam edeceğiz, biz onların hizmetkârıyız. Bu şehri güzelleştirmeye devam edeceğiz. Bizi takip etmeye devam etsinler. Bu yatırımları yaparken bizim özgüvenimiz başta Cumhurbaşkanımızdan sonra milletvekillerimizden geliyor. Her daim yanımızdalar. Bizlerden desteklerini esirgemediler, teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar’ımıza hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

 

"HALKIN BAŞKANI, SÖZÜNÜN ERİ, ADAM GİBİ ADAM MEHMET ZEYBEK"

 

Milletvekilimiz Mehmet Taytak’ta projenin öneminden bahsederek; “Halkın Başkanı, sözünün eri, adam gibi adam Mehmet Zeybek’e teşekkür ediyorum. Hep birlikte Allah’ın izni ile hayal diye gördüğümüz, acaba yapılır mı diye yıllarca baktığımız bu büyük proje Afyon için çok anlamlı ve çok önemli. Bundan sonraki dönemde inşallah Türkiye buraya akacak. Turizmle ilgili çok büyük bir gelişmeye sebep olacak. Mehmet Başkanımız zaman zaman “inanmadılar” diyor. Aslında inandılar ama korktular. Yaparlarsa tekrar kazanacaklar diye korktular. Elbette, korkacaklar biz de elbette yapacağız” diye konuştu.

 

"BİR HAYAL GERÇEK OLUYOR"

 

Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven’de emeği geçenlere teşekkür ederek; “Burada, bir hayal gerçek oluyor sloganı ile başladık bu yola. İnşallah kısa süre sonra kalenin zirvesinden bu güzel şehrin manzarasını izleyeceğiz. Afyon’da bir inanış vardır, kaleye çıkan 7 yıl buradan gidemez. Biz artık çıkışı kolaylaştıracağız. Buradan beş dakika içinde karşıya gidilecek. İlk yolcumuzu bindirmekte sizler ile birlikte bizlere nasip olur” dedi.

 

"BİRİSİ HEYKEL YAPAR BİZ DE TELEFERİKLE KALEYE İNSANLARIMIZI ÇIKARIRIZ"

 

Afyon tarih, kültür, medeniyet ve gastronomi şehri diyerek sözlerine başlayan Milletvekilimiz İbrahim Yurdunuseven ise turizm açısından projenin faydalarına dikkat çekerek; “ 1983 yılında bu kaleye zorlanarak çıkmıştım. Yaşlar ilerliyor, insan korkuyor. Biz bu sıkıntıları toptan kaldırıyoruz. Belediye Başkanımız diyor ki, “Biz ne yaparız hizmet yaparız, teleferik yaparız. Birisi heykel yapar biz de teleferikle kaleye insanlarımızı çıkarırız.” O açıdan tebrik ediyorum, hayırlı uğurlu olsun. Yaparsa AK Parti yapar, Belediyelerimiz yapar, Cumhur İttifakı var. En kısa zamanda kaleye teleferik ile çıkma duası ile” şeklinde konuştu.

 

"AFYON TÜRKİYE’NİN YILDIZI"

 

Belediye Başkanımız Mehmet Zeybek’e proje nedeni ile teşekkür eden Milletvekilimiz Veysel Eroğlu ise; “Gönülden teşekkür ediyorum. Bire bir takip etti, gece gündüz ilgilendi. Her şey tamamlandı, kısa sürede bitecek. Bazıları, “Afyon’a ne yapıldı” diyor. Şu şehre bakın AK Parti sayesinde yapıldı. Bölünmüş yollar, hastaneler, üniversiteler, köprüler, sulama tesisleri… Bakanlığım döneminde 3 binden fazla tesis yapmışım. Yaparsa AK Parti yapar. Afyonkarahisar çok büyüdü. Kumalar dağı kış turizm merkezi de inşallah kısa sürede yapılacak. Bunu da yaparsak Afyonkarahisar uçacaktır. Afyon Türkiye’nin yıldızı. Tarihi değerlerimizi koruyarak ihya ettik. Teleferik sayesinde gelen turistlerin sayısı çok artacak. Tesisin hayırlı olmasını diliyor. Bir hayal gerçek oluyor” dedi.

 

"BAŞKANIMIZ VE EKİBİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

Projenin şehrin turizm potansiyeline oldukça önemli katkılar sağlayacağına değinen Valimiz Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı da konuşmasında, “Bizler Afyonkarahisar’ın tarihini korumakla ve daha çok insana anlatmakla mükellefiz. Tarihi Karahisar Kalemizin çok daha insan tarafından görülecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Kaleye daha önce çıkmadım. Şimdi Başkanımızın projesi sayesinde yürüyerek çıkmak yerine tamamlanınca çıkmayı bekleyeceğim. Tarihi kalemizin hemşehrilerimiz, gençler ve çocuklar tarafından sonra da turistlerimiz tarafından görülmesi önemli. Bu proje bunu sağlamış, kolaylaştırmış olacak. Yüklenici firmaya ve üstün gayretleri nedeni ile Başkanımız ve ekibine teşekkür ediyorum. Şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 

Konuşmalar ardından Afyonkarahisar protokolü tarafından Teleferik Tesisinin temel atma töreni yapıldı, hatıra fotoğrafları çekinildi.

PROJE HAKKINDA

Erdal Akar Parkı’ndan Karahisar Kalesine ulaşacak teleferik projesi tamamlandığında vatandaşlar her iki istasyon arasında tarihi konakların üzerinden şehrin eşsiz manzarasına karşı seyahat edecek. Afyonkarahisar'ın geleceğine ışık tutan bu proje ile kaleye ulaşımda yaşanan zorluklar, yaklaşık bir saat süren yorucu ve tehlikeli yolculuk ortadan kalkacak. Aynı zamanda turizm şirketlerinin Afyonkarahisar kalesine gezi programı yapabilmesinin önü açılacak. 

 

Yapımı süren teleferik tesisi sayesinde daha fazla sayıda misafir güvenle ve farklı bir deneyimle kaleye ulaşacak, kale üzerinde yer alan tesislerde daha verimli vakit geçirecek. 8 kişilik 4 adet kabinden oluşan, hat uzunluğu 585 metre olan Teleferik, yolcuları 138 metre yüksekliğe taşıyacak. Alt ve Üst istasyonlarda Sosyal tesisler, spor sahaları ve alıveriş noktalarının da olacağı projede; yürüyüş yolları, sosyal donatı alanları, seyir terasları, cam teras ve kafeterya yer alıyor. Afyonkarahisar Belediyesi



Anahtar Kelimeler: projenin temeli atıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 30 1 3 59 93
2.Fenerbahçe 33 27 1 5 57 86
3.Trabzonspor 33 17 12 4 13 55
4.Beşiktaş 33 15 12 6 6 51
5.İstanbul Başakşehir 33 14 12 7 6 49
6.Rizespor 33 14 13 6 -6 48
7.Kasımpaşa 33 13 13 7 -4 46
8.Antalyaspor 33 11 10 12 0 45
9.Alanyaspor 33 11 10 12 -3 45
10.Sivasspor 33 11 10 12 -5 45
11.Adana Demirspor 34 9 11 14 2 41
12.Samsunspor 33 10 14 9 -6 39
13.Ankaragücü 33 8 12 13 -3 37
14.Kayserispor 33 10 13 10 -10 37
15.Konyaspor 33 8 13 12 -13 36
16.Gazişehir Gaziantep 33 9 17 7 -13 34
17.Fatih Karagümrük 33 8 16 9 -5 33
18.Hatayspor 33 7 14 12 -9 33
19.Pendikspor 33 7 17 9 -31 30
20.İstanbulspor 33 4 22 7 -35 16

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.