Tarih: 01.02.2018 02:27

"Emirdağ Örenköy Halkından Mehmetçiğe Anlamlı Bağış

Facebook Twitter Linked-in

Afyonkarahisar`ın Emirdağ ilçesine bağlı 262 nüfuslu Örenköy`de yaşayan Osman Kanmaz ve köylülerinden Afrin`de devam eden Zeytindalı harekatına manidar bir destek geldi.  

 
1944 doğumlu çiftçi Osman Kanmaz, Emirdağ`a bağlı Örenköy`deki köy kahvesinde arkadaşlarıyla otururken haberlerden Afrin`e yapılan operasyonu öğrendiler. Ardından Örenköylüler olarak neler yapabileceklerini konuştular. Yaptıkları görüşmenin ardından köyde topladıkları 2 bin 250 TL`yi 30 Ocak 2018 günü Emirdağ`daki bir bankadan Mehmetçik Vakfının hesabına "Örenköy Halkı adına Mehmetçiğe Yardım" bilgisiyle havale gönderdiler.
 
Emirdağ`a bağlı Örenköy`de yaşayan, iki ineğinden başka gelir kapısı olmayan çiftçi Osman Kanmaz`ın www.emirdag.gen.tr`ye yaptığı açıklamada; "Köyde arkadaşlarla otururken bizim de bir şeyler yapmamız gerektiğini konuştuk. Herkes gönlünden ne koparsa hazırladığı bağışı hanesi adına verdi. Topladığımız bu bağışı Emirdağ`a Salı Pazarına geldiğimiz ilk gün Mehmetçik Vakfına gönderdik.
 
 
Devletimizin, milletimizin, vatanımızın ve şanlı ordumuzun sonuna kadar yanındayız. Mehmetçik sayesinde evimizde rahat uyuyoruz. Devletimizin bu ufak yardımlara ihtiyacı yok; ama karınca kararınca biz de böyle bir destek verelim, katkıda bulunalım istedik.  Allah, Mehmetçiğimizin burnunu kanatmasın. Ben de Afrin`e gitmeye her daim hazırım." dedi."



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —