Tarih: 21.03.2018 19:39

İscehisar da Nevruz ateşi yandı

Facebook Twitter Linked-in

Kutlamalar İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak ve Protokol üyelerinin gelmesi ile birlikte,Kahraman Şehitlerimiz için saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile birlikte başladı.

 

 

Program da Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı; Mehmet Çakmak Anadolu lisesi Öğretmeni yaparak, Doğanın uzun bir sessizliğinin ardından canlandığı, yeşilin her tonunun sayısız renkteki çiçekle buluştuğu baharın müjdecisi 21 Mart nevruz bayramının Tüm insanlık için bereketli olmasını diledi ve Türk dünyası ve toplumlarında Nevruz bayramının önemine dikkat çekti.

 

?Önümüzdeki Yıl İnsanlık için bolluk olsun, Bereket olsun,Nevruz Türk kültüründe Hürriyet ve kardeşlik bayramıdır.Nevruz,Türkler arsında Ergenokondan çıkış olarak kabul edilmektedir.?diyerek Nevruz Bayramını kutladı.

 

 

 Program,Şiirler okunması,Halk oyunları gösterileri ve Öğrenciler arası Çuval yarışı,Halat çekme yarışlarının düzenlenmesi,İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak ve Belediye Başkanı Mustafa Çibik?in Örste demir dövmesi ,Halat Çekilme yarışması ve Nevruz ateşinin yakılarak üzerinden atlanılması ile sona erdi.

 

 

Nevruz Kutlama programına İlçe Kaymakamı Muhammet Öztabak Belediye Başkanı Mustafa Çibik, Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Ertürk Bezgin, Savcı Emre Karaman, Garnizon Komutanı Bekir Genç, İlçe Emniyet Amir V. Mehmet Ali Dalfidan, İlçe Müftüsü Talha Demirkaya, Daire Amirleri, Ak Parti İlçe Başkanı Murat Dikmen,Mhp İlçe Başkanı Avni Azgın,İyi Parti ilçe Başkanı Necmi Özsarı, Okul Müdürleri, Öğrenciler katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —