Tarih: 06.08.2019 02:17

İYİ Partinin GİK üyeleri belli oldu

Facebook Twitter Linked-in

Geçen Mayıs ayında gerçekleştirilen tüzük kurultayında yapılan değişikliklerin yaşama geçirilmesi için GİK ve Merkez Disiplin Kurulu Üyeliği (MDK) seçimli 4. Olağanüstü Kurultay tamamlandı.

 

Tüzük değişikliği ile üye sayısı 80`den 50`ye düşürülen GİK üyeliği seçimi ilk kez çarşaf liste ile gerçekleştirildi. Genel Başkan Meral Akşener`in anahtar liste çıkarmadığı kurultayda, GİK`e en yüksek oyla Genel Başkan Yardımcısı Berna Sukas seçildi.

 

Akşener`in hâlâ Başkanlık Divanı`nda yer alan Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ile Genel Sekreter Cihan Paçacı`nın da aralarında bulunduğu isimlerin büyük bölümü GİK`e girmeyi başardı.

 

Akşener`in talebi doğrultusunda çarşaf liste ile yapılan seçimlerde, sayımlar geç saatlere kadar sürdü. Daha önce GİK`te yer alan eski genel başkan yardımcıları Ümit Özdağ ve Durmuş Yılmaz`ın yeniden aday olmadığı, Müsavat Dervişoğlu`nun da TBMM Grup Başkanvekili seçilmesi nedeniyle adaylığını koymadığı GİK seçimlerinde, hâlâ Akşener`in başkanlık divanında yer alan isimlerin tamamına yakını yeniden GİK`e girmeyi başardı.

 

Afyonkarahisar`dan ise Belediye Başkan adayı olan Dr. Mahmut Koçak, bir önceki dönem MHP`den Milletvekilliği için aday adayı olan, Yücel İnanç ve önceki dönem Dereçine eski belediye başkanı Aykut Okumuş bu listeye giremedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —