Tarih: 02.01.2022 13:53

Vatandaşlar pazardan alışveriş yapmadan dönüyor işte sebebi

Facebook Twitter Linked-in

Pazarda 1 kilogram salatalığın kilosu 18 liraya satılıyor, patlıcan ise 15 lira, pırasanın kilosu ise 7 liradan satılıyor. patates ise 5 lira. Bu durum vatandaşı oldukça zorluyor. Mazot fiyatının 12.75 liraya ulaşması ve asgari ücretlinin maaşının 4.225 lira olması artı yeni yıla girmemiz hasebiyle fiyatlar sürekli zamlanıyor.

 

Asgari ücretlinin cebine girecek olan zam daha asgari ücretlinin cebine girmeden, bu fiyatlar sayesinde geri alındı.Asgari ücretli zamlı maaşını daha almadı, Şubat ayı içerisinde alacak, fakat öyle görünüyorki, daha vatandaşların eline zamlı maaşları geçmeden bu seferde pazarcı esnafı fiyatları yükseltiyor. Vatandaşlar ise, fiyatlar karşısında son derece şaşkın ve  alacağı bir çok gıda maddesinden vaz geçiyor.

 

Öte yandan vatandaşlar sebzeciler ve pazarcı esnafı odasından, fiyatlarla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyor. Fiyatlar neden bu kadar pahalı ? Vatandaş bunun cevabını soruyor. Yine bir diğer konu . Vatandaşlar, Afyonkarahisar Belediyesi zabıta ekipleri, sadece market ve zincir marketleri değil pazar esnafını da denetlesin diyor . Afyon time




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —