KURAN BİZE YETER- 6-

A. Hidayet Şahintepe profil fotoğrafı
2026-02-12 14:20:00 Yayınlanma

Evet kıymetli okuyucularım! Mutlaka Kur'an bize yeter, yeterli. 

Elbette Kuran’daki İslam’a dikkat edip, anlayıp Rabbül Aleminin emirlerine, yasalarına uyacağız.

Uyacağız da, nasıl? İbadetlerimizi neye göre yapacağız. Kimi  örnek alacağız?

Bundan önceki yazımızda,  Âli- İmran Suresi, 31. ayete bakmıştık. mealini beraber okumuştuk.  Simdi tekrar okursak: "Rasulum de ki; Allah’ı seviyorsanız bana uyun, ki Allah da sizi sevsin.”

ALLAH’ın bizi sevmesi için kime uyacağız. Kimi rehber, model kabul edecekmişiz. ALLAH Rasulü Muhammed (sav) mi. Öyle değil mi?

 Rasulullah’ı örnek almamız konusunda  diğer  ayetleri tekrar etmeden, sonraki  ayetlere  bakarsak .

Ahzab Suresi, 30 Ayet:“Allah ve Rasulü herhangi bir konu hakkında hüküm verdikleri zaman, artık hiç bir mü’min  erkek veya kadın tercih kullanma hakları yoktur. Allah ve Rasulünün emrine iteat etmeyenler, doğru yoldan apaçık bir şekilde sapmıştır.”

Dikkat ettiniz değil mi?

Allah ve Rasulünün  emrine İteat  etmeyenler doğru yoldan apaçık  sapmıştır.

Haşr Suresi,7. Ayette mealen: Peygamber Size neyi verdiyse onu alın. Neyi de yasak ettiyse ondan vazgeçin. Allaha karşı, gelmekten sakının. Allahın azabı  çetindir.”

Dikkat ediniz. ‘Peygamber size neyi verdiyse O nu alın. Neyi, yasak ettiyse ondan vazgeçin.’

Hucurat Suresi 21, Ayette ise: "Ey iman ederler. Allah ve Peygamberin önüne geçmeyin. Allaha karşı, gelmekten sakının .

Necm Sure 3 ve 4 Ayetler de ise...

3. Ayet: “O asla kendi arzu  ve hevesine göre konuşmaz.’0

4:.AyetO’nun bildirdikleri, kendisine Allah tarafından gelen Vahy’den başka bir şey  değildir.”

Evet,  Kur’an bize  yeter.

Çünkü;  “O asla kendi arzu  ve hevesine göre konuşmaz.” ve O’nun bildirdikleri, kendisine Allah tarafından gelen Vahy’den başka bir şey  değildir.

Çünkü  Örnek insan, AllahRasulü Cebrail as gözetiminde  idi.  (Müslim, Mesacid, 5.Camius-Sağîr,I/12)

Şahanoğlu-AHMET

Yorumlar
En az 10, en fazla 1000 karakter
En az 2, en fazla 50 karakter
C6ZWU
Güvenlik kodunu büyük-küçük harf duyarlılığı olmadan yazın
Dr. Resul Coşkun 2026-02-12 15:14:58
Maşaallah, barakellah. Allah ilminizi, irfanınızı, ilhamınızı, zikrinizi, fikrinizi, şükrünüzü, sağlığınızı ziyade eylesin Muhterem Hocam. Güzel kapsamlı bir yazı. Ağzınıza, güzel yüreğinize, belleğinize sağlık.

Yazarlarımız ve Son Makaleleri