MENÜ
Kategoriler
Ekonomi

Üretici ile tüccar arasındaki sıkıntı vatandaşa yansıyor

2014-08-23 20:36:53
-

Meyve ve sebze fiyatlarındaki önlenemeyen artış nedeniyle üretici ve sanayici birbirine girdi.

İklim değişiklikleri nedeniyle çiftçinin stokçuluk yaptığı ve bu nedenle fiyatların arttığı iddialarını sert bir dille yalanlayan Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar, enflasyonda çiftçinin sorumlu olmadığını buna rağmen çiftçiyi suçlamak için bazı kesimlerin birbiriyle yarıştığını bildirdi.

Bayraktar, “Türkiye Gıda Dernekleri Federasyonu Başkanı Şemşi Kopuz’un açıklamaları, talihsiz hedefi şaşırtmayı amaçlayan bir açıklama. Kınıyoruz.

Doğru bilgilere dayanmıyor” dedi.

Rakamlar ortada

Tarımda üretici fiyatlarının, Temmuz ayında da gerilediğini bildiren Bayraktar, şunları kaydetti: “Tarımda üretici fiyatları, haziranda yüzde 0,18, Temmuzda yüzde 0,73 geriledi.

Tüketicide gıda ve alkolsüz içeceklerde temmuz itibarıyla son bir yılda fiyat artışı yüzde 12,56’yı bulurken, tarım ve avcılıkta 5,97, ormancılık ve balıkçılık da dahil tarımın genelinde yüzde 6,32’de kaldı.

Kimse zammına gerekçe aramasın. Rakamlar ortada” dedi.

Etiketler:
Etiket yok
İlk yorumu sen yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan www.beyazbelge.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!