MENÜ
Kategoriler
İlçeler

Çiftçiler tarlalarını ekmek için kontağa bastı

2014-10-12 14:06:48
-

Ekim Ayının Başlamasıyla  birlikte Hocalar İlçesinde Tarla Ekimine Start Verildi. 

İlçede yaşayan her ev reisinin neredeyse en az bir ekimi bekleyen tarlası var.

Ekim ayıyla birlikte ilçede çiftçiler arpa,buğday,yulaf vb. tahıl ürünlerinin ekimi için traktörlerini çalıştırıp tarlalarına koştu.

Çiftçisi, memuru , imamı , hacısı , hocası neredeyse tüm hocaların seferber olduğu tarla ekimlerinde kurban bayramının bereketide bir kez daha gözler önüne serildi.

Tarlarının ekmeye giden çiftçiler kendilerine ayırdıkları kurban eti ile aynı zamanda da piknik yaptı. 

İlçede öğretmenlik yapan Mesut Şahin ve oğlu Serkan Şahin de ekim için gittikleri tarlalarında adeta piknik yapıp tabiatın tadını çıkardı.

Et kokusunu alan Serkan Hocanın Arkadaşları Ahmet Çetinkaya ve Recep Tunç da bisikletlerine binerek olay mahaline gidip hem karınlarını doyurdu, hemde birlik beraberlik örneği sergiledi.

Ramazan ayındaki birlik beraberlik ve komşuluk ilişkilerinin had safada olduğu ilçede Kurban bayramının da bereketinin ne kadar yüce olduğu bir kez daha anlaşılmış oldu.

Etiketler:
Etiket yok
İlk yorumu sen yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan www.beyazbelge.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!