Hollanda`ya Kangallı tepki
Kayseri`de bir grup Kangal cinsi köpek sahibi, Hollanda ile yaşanan diplomatik kriz sırasında yaşanan olaylarda polisin gurbetçilere köpeklerle müdahale etmesine tepki gösterdi.
Kangal sahipleri, Cumhuriyet Meydanı`nda basın açıklaması yaparak, "Bilsinler ki bir Türk dünyaya, bir kangal Hollanda`ya bedeldir" dedi.
Kayseri`de bir grup kangal köpeği sahibi, Cumhuriyet Meydanı`nda biraraya gelerek, Hollanda`daki polis köpeğinin Türk gurbetçiyi ısırması olayına tepki gösterdi. Kangal cinsi köpekleri ile Hollanda`ya kendilerince gözdağı veren köpek sahipleri, Hollanda`yı kınadıklarını açıkladı.
Köpek sahipleri adına konuşan Murat Yaşar, "Bir Türk dünyaya, bir kangal Hollanda`ya bedeldir" diye konuştu.
"Yürekleri varsa gurbetçi kardeşimizi ısıran köpeği buraya getirsinler" diyerek meydan okuyan Yaşar, "Devletimizin, vatanımızın, gurbetçilerimizin hep yanındayız. Bu uğurda üzerimize ne düşüyorsa gerekeni de yapmaya hazırız" dedi. DHA