MENÜ
Kategoriler
Sağlık

Bahadırdan Tıp bayramı mesajı

2025-03-14 09:47:00
Özel Fuar Hastanesi Bakteriyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Rıza Bahadır, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısı ile bir açıklamada bulundu.<br>
Bahadırdan Tıp bayramı mesajı

Bahadır yaptığı açıklamada;

"14 Mart Tıp Bayramı İlk Tıp Fakültesi Osmanlı İmparatorluğu döneminde, II. Mahmut tarafından 14 Mart 1827’de askeri tıp fakültesi olarak açılan “Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane” dir,Cerrahhane-i Amire ve Tıphane-i Amire bölümlerinden oluşmaktaydı. Bu kurumlardan birinde cerrahlar, diğerinde ise hekimler yetiştirilmiştir.


Tıp Bayramı, 1919 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır. Geçmişte hekimler, şehrin ileri gelenleri ve mülki idare amirleri tarafından büyük coşku ve balolarla kutlanan bu özel gün, ne yazık ki son yıllarda eski önemini yitirmiştir.


Eski günlerdeki coşkusuna kavuşması temennisiyle, tüm hekimlerimizin ve kızlarımın 14 Mart Tıp Bayramını kutlarım" Kaynak Özel Fuar Hastanesi

Etiketler:
Etiket yok
İlk yorumu sen yap
Yorum yazarak topluluk kurallarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan www.beyazbelge.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!