KURAN BİZE YETER. -11-

A. Hidayet Şahintepe profil fotoğrafı
2026-06-25 18:45:00 Yayınlanma

 

Tabiki Kur’an bize Yeter!

Nedenyetmesin ki...

Bundan önceki bölümde  hatırlayınız, Rabbul Alemin,Nisa S. 59. Ayette kısaca. “Ey iman ederler Allaha iteat edin Peygambere iteat edin..." diye emrediyor Rabbul alemin.  Pek çok ayette olduğu gibi.

Hatırladık değilmi?

Siz kıymetli okuyucularım. Bu diziyi okuduğunuz  için  ALLAH  sizden razı olsun.

Amin.

Şimdi de,Nisa sure 65. Ayettiokuyalım. Rabbul Alemin şöyle buyuruyor. Ömer  Çelik’in meali:

Hayır! Hayır! Rabbine yemin olsun ki, onlar aralarında baş gösteren anlaşmazlıklarda, Rasulum seni hakem yapmadıkça, sonra da verdiğin hükümlere, içlerinde hiçbir sıkıntı ve itiraz duymadan tam bir teslimiyetle bağlanmadıkça gerçek mü’min olamazlar.

Diyanet  işleri Başkanlığı mealinde ise.

Hayır; Rabb'ine And olsun ki, aralarında çekiştikleri şeylerde seni hakem tayin edip, sonra senin verdiğin hükmü içlerinde bir sıkıntı duymadan tamamen kabul etmedikçe inanmış olmazlar.

Dikkat ediniz değilmi?

Allah Rasulü’nü bir konu hakkında,  hakem yapmak  ve Rasulullah’ın verdiği  hükümlere, kararlara  tam bir teslimiyetle bağlanmadıkça, gerçekten  iman etmiş  sayılmazlar.

Din konusunda uygulamalarda olsun ameller de olsun, anlaşmazlık  konularında olsun, Rasulullah’ı, hakem yapmamız, verdiği kararı kabullenip örnek almamız gerekiyor, kıymetli okuyucularım..

Ahzab Suresi, 21. ayeti tekrar hatırlayalım. Allahuteala (c.c) diyordu ki..“ALLAH’ın Rasulünde sizin için güzel örnekler vardır."

O halde buyrun, haydin,Rasulullah’ı , örnek almaya.

Devam edecek,  kıymetli okurlarım.

Şahanoğlu-AHMET

Yorumlar
En az 10, en fazla 1000 karakter
En az 2, en fazla 50 karakter
H37HX
Güvenlik kodunu büyük-küçük harf duyarlılığı olmadan yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

Yazarlarımız ve Son Makaleleri