Gözden kaçırmayın

Elindeki önemli belgeler ile Afyon time habere ulaşan Karakol, yaşadığı mağduriyeti haber merkezimizde dile getirdi. Mağdur Dursun Karakol 7 yıl önce 18.10.2018 tarihinde, Sefa Değirmen’in ilgilendiği, Afyonkarahisar merkeze bağlı, Sadık bey mevkisinde bulunan, Deprem evlerinden, 221. Ada 1. Parselde bulunan G bloğun, 2. katındaki 5 numaralı daireyi, o dönemin para birimi üzerinden, 86 Milyar liraya aldığını, ifade ederek, bir türlü tapusunu alamadığını iddia etti.
Söz konusu rakamın 50 milyar lirasını, bankada bulunan emekli ikramiyesini kullanarak, ödediğini diğer geri kalan 36 Milyar liralık kısmının ise, senet karşılığında ödediğini, yani dairenin borcunun tamamının ödediği halde bir türlü Sefa Değirmen tarafından tapusunun kendisine teslim edilmediğini ifade etti.
Söz konusu dairenin ise, o dönem oğlu Abdullah Değirmen’in üzerinde olduğunu, tapuya gidildiğinde ise, dairenin başka bir kişinin üzerinde olduğunu, bu nedenle kendisine de o dönem borcun tamamı ödendiği halde, imzaladığı senedi bile kendisine “ biz senedi bulamıyoruz” diyerek elle yazılmak suretiyle, hazırladıklarını söz konusu tutanakta da yazıldığı gibi “Dursun Karakol’dan herhangi bir alacağımız kalmamıştır” şeklinde yazıp imzalayarak tutanağı mağdur Dursun Karakol’a teslim ettiklerini beyan eden Karakol, aldığı bu evrak üzerine daireyi satışa çıkardığını, fakat yine tapu engeline takıldığı için, tapuyu alamadığı için söz konusu daireyi satamadığını, o dönem ödenen 50 milyardan sonra kalan 36 Milyarı daireyi alacak olan, Sezgin Koldemir’in ödediğini ifade etti.
Yaşadığı bu mağduriyet nedeni ile, traktörünü de sattığını İfade eden Karakol, Sezgin Kol demir’inde daireyi alamayınca, haklı olarak parasını istediği ve paranın sefa Değirmen tarafından Koldemir’e ödendiğini ifade eden Karakol, ne ödediği 50 Milyarı alabildiğini, nede tapuyu alabildiğini ifade etti. Üstüne üstlük, Mağdur olan parasını Sefa Değirmen’e kaptıran Dursun Karakol, Sefa Değirmen’den bir darbe daha yediğini ifade ederek, Sefa Değirmen’in çilingir marifeti ile, Dursun Karakol’un tapusunu vermediği gibi, bin bir emek ile dayayıp döşediği o daireyi, zorla boşalttığını ifade etti.
Bunun üzerine, hem emekli tazminat parasından, hem de tapusunu alamadığı satın aldığı daireden olan Mağdur, Dursun Karakol konuyu savcılığa taşıdığını söyledi. Karakol son bir yıl içinde, Yine Sefa Değirmen ile görüştüğünü, mağduriyetini gidermesini söylediği halde, Değirmen’in kendisine, “mahkeme sonucunu bekle, mahkeme sonucuna göre hareket edeceğim” dediğini ifade etti.
Mağdur Karakol, aldığı daire için, tapusunu Sefa Değirmen’in kendisine verdiği takdirde, kalan 36 milyarı da ödemeye hazır olduğunu ifade ederken, Tüm bu yaşananlara rağmen tapusu kendisine teslim edilmezse, aksi halde, 2018 yılında kendisinden o dönem alınan 50 Milyar liranın yasal faizi ile birlikte, bu günkü değeri üzerinden tüm yasal haklarını değerlendireceğini ifade etti.
Evet Sefa Değirmen tarafından zulme ve mağduriyete uğrayan Dursun Karakol’un ortaya belge koyarak söylediği bu iddialara bakalım Değirmen ne cevap verecek? Bu konu da kamuoyu tarafından merakla beklenen konular arasında. Kaynak Afyon Time
Yorumlar
Yorum Yap