15

Bu Karanlığı Ancak CHP Aydınlatır

“Diploma Skandalı” olarak gündemde yerini alan, ancak gerçek bir milli güvenlik sorununa dönüşen dijital sahtekarlıkları küçümseme, geçiştirme çabaları AKP ye ve sözcülerine yakışmıyor.

2025-08-07 17:00:00 Yayınlanma

🔥 Gözden kaçırmayın

DEM'in sunduğu rapor bizim için paçavradırDEM'in sunduğu rapor bizim için paçavradır

 

Afyonkarahisar Belediye Meclisi Başkanvekili Dr. M Kemal Demirkırkan, Bir basın açıklamasında bulunarak diploma skandalını gündemine aldı.

 

Demirkırkan;

"AKP Afyonkarahisar Basın Sözcüsü, Bilgi İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) etrafında ortaya çıkan skandalları “dezenformasyon” diyerek geçiştirmeye çalışıyor. Eleştirileri susturmak için yine “devlet yıpratılıyor” klişesine sığınıyorlar.

Oysa herkesin bildiği gerçek şu: Bu çürümenin tek sorumlusu, 23 yıldır bu ülkeyi adalet ve liyakatten uzak yöneten AKP iktidarıdır.

BTK’dan sorumlu bakan yardımcısı Ömer Fatih Sayan, sahte diploma skandalı patlayınca nedense özgeçmişinden 4 diplomasını bir anda siliverdi. Bu ülkede ölüler adına oy kullanıldığını duymuştuk ama ölülerin diplomalarının kullanıldığını ilk kez görüyoruz. Sayenizde bunu da yaşadık.

Uyuşturucu satıcısının, narkotik şube müdürü kimliği taşıdığı bir düzenin içindeyiz. Diploması gerçek olan akademisyenler hapislerdeyken, sahte diplomalılar üniversitelerde kadrolara atanıyor. Gençlerin geleceğini ÖSYM’de oynanan puan oyunlarıyla kararttınız. Bunlara kim izin verdi?

Sahte diplomalar, torpil, yolsuzluk… Bunlar sadece birer kişisel ahlaksızlık değil; bu ülkenin gençlerine, emekçilerine, alın terine karşı işlenmiş ağır bir ihanettir.

AKP yöneticileri bir yerlerden nemalanıyor olabilir. Peki ya vatandaşlarımız? Size sormak istiyorum: Bu ülkede daha ne olmalı ki “Artık yeter!” diyesiniz?

Yenidoğan bebeklerin ihmalle hayatını kaybetmesi, LGS sorularının çalınması, Depremde çadırların satılması, Dezenfektan vurgunları, Yargıda rüşvet, Kozmik Oda’nın açılması, Şimdi de sahte diploma skandalı…

Daha neyi bekliyorsunuz?

CHP olarak bizler; adaletin, liyakatin, alın terinin ve gençlerimizin geleceğinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu düzeni değiştirmek için geliyoruz." dedi. Kaynak :M.K.Demirkırkan

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

En az 10, en fazla 1000 karakter
En az 2, en fazla 50 karakter
3GEG5
Güvenlik kodunu büyük-küçük harf duyarlılığı olmadan yazın