15

Belediye Başvuru yapmak yerine sürekli Bakanlığı suçlamış

Afyonkarahisar Belediyesinin yekisi dahlinde olmasına rağmen, belediye hiç bir şekilde kentsel dönüşüm için, Çevre Şehircilik ve iklim değişikliği İl Müdürlüğüne, başvuru yapmamış. Suçu sürekli Çevre ve Şehircilik Bakanlığına atmışlar. Olay il müdürlüğünün yaptığı kamu oyu duyurusunda ortaya çıktı.

2025-03-06 09:36:00 Yayınlanma

🔥 Gözden kaçırmayın

Cansuyu Ramazan ayı öncesinde istişare toplantısı yaptıCansuyu Ramazan ayı öncesinde istişare toplantısı yaptı

Afyonkarahisar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü resmi sosyal medya hesabından bir basın açıklamasında bulunarak, son dönemde Kentsel Dönüşüm adı altında kurulan derneğin bilinçli şekilde bazı haber sitelerine haber yaptırdığı ve kamu oyunu yanılttığını ifadelendirerek bir açıklamada bulundu.

Üstelik Kentsel dönüşüm derneği başlatılmak istenen Kentsel dönüşüm ile alakalı girişimleri engelleyerek, Kentsel dönüşümün yapılacağı mahallelerde oturan, halkı yanlış yönlendirdiklerini süreci mahkemeye taşıyarak, yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını, ardından sa sanki bu kararı aldırtan kendileri değilmiş gibi kamuoyunu yanıltıcı açıklamalarda bulunduklarını açıklarcasına bir kamuoyu bilgilendirmesi yaptı.

Bazı vatandaşların iddialarına  ve söylentilerine göre ise, Kentsel dönüşüm Derneği Başkanı Serhat Tugan'ın Emlakçılık işi ile uğraştığını,Kentsel Dönüşümün yapılacağı mahallelerde ve İmaret Camii üzerindeki eski yerleşim yerlerinden çok sayıda eski taşınmazı toplayarak,elinde bulundurduğu söz konusu bu taşınmaların Tugan'ın elinde kaldığı sürece sıkıntı yaşadığı,  ardından  süreci mahkemeye taşıyarak durdurdukarı için, topu Çevre Şehircilik ve iklim Değişikliği Bakanlığına attığı, sanki Bakanlık süreci kendisi durdurmuş gibi bir hava yaratmaya çalıştığı ifade ediliyor. 

İşte Afyonkarahisar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün yapmış olduğu o kamuoyu bilgilendirmesi

 

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

En az 10, en fazla 1000 karakter
En az 2, en fazla 50 karakter
LMBTW
Güvenlik kodunu büyük-küçük harf duyarlılığı olmadan yazın