15

Ak Partiden yangın bölgesine çıkarma

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde başlayarak Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Sarıcaova köyü ve Döğer beldesine kadar uzanan orman yangınına karşı verilen mücadelede, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı tüm kadrolarıyla sahadaydı.

2025-07-28 15:00:00 Yayınlanma

🔥 Gözden kaçırmayın

Metruk bina tehlike yaratıyorMetruk bina tehlike yaratıyor

Yangının ilk anından itibaren gelişmeleri yakından takip eden teşkilat, hem sahada görev yapan ekiplere destek sağladı hem de yangından etkilenen vatandaşların yanında oldu.

İL BAŞKANI ŞAHİN’İN KOORDİNESİNDE TOPYEKÛN SEFERBERLİK

AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. Turgay Şahin’in doğrudan koordinesinde yürütülen çalışmalarda, milletvekilleri, il başkan yardımcıları, yönetim kurulu üyeleri, kadın ve gençlik kolları ile ilçe teşkilatlarından çok sayıda partili, yangının etkili olduğu bölgelerde görev aldı. Teşkilat üyeleri, hem söndürme çalışmalarını yerinde inceledi hem de vatandaşların ve orman personelinin moralini yüksek tutmak için sahada yoğun çaba gösterdi.

24 SAAT KESİNTİSİZ YARDIM VE LOJİSTİK DESTEK
Yangınla hızlı bir şekilde organize olan AK Parti teşkilatı, Türk Kızılayı iş birliğiyle yangın bölgesine su, gıda, maske, eldiven, ilaç gibi temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırdı. Lojistik organizasyon, 24 saat esasına dayalı olarak yürütüldü. Teşkilat üyeleri, yardımların ulaştırılması ve dağıtılması sürecinde gece gündüz demeden çalıştı.

“AK PARTİ MİLLETİN PARTİSİDİR, FELAKET ANINDA MİLLETİNİN YANINDADIR”

Yangın bölgesindeki çalışmalarla ilgili değerlendirmede bulunan İl Başkanı Turgay Şahin, ''Sarıcaova yangınına müdahale ederken şehit olan 10 kahramanımıza Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyorum.
Salı gününden itibaren bu bölgede AKUT, AFAD, Orman İşletme Müdürlüğü, UMKE ve devletimizin birçok kurumu fedakârca görev yaptı. Biz de AK Parti teşkilatı olarak bu çalışmaların geri planında her türlü lojistik desteği sağlamak amacıyla belediye başkanlarımız, yönetim kurulu üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla gece gündüz demeden bu mücadeleye ortak olduk.

Biz buraya sadece görüntü vermek için gelen birer müstemleke valisi gibi davranmadık. Yangına müdahale eden ve sahada çalışan arkadaşlarımızın gayretine ortak olduk; su taşıdık, yemek taşıdık. Elhamdülillah, yangın kontrol altına alındı.

Özellikle Döğer Belediye Başkanımızın üstün gayretlerinden söz etmek isterim. Yangın daha Eskişehir sınırlarında devam ederken biçerdöverlerle Sarıcaova ve Döğer kırsalındaki ekili tarım arazilerinin biçilmesi talimatını vererek felaketin büyümesini ve yangının yayılmasını engelledi. Ayrıca traktörlerle yapılan sürme işlemi sayesinde yangının sıçraması önlenmiş oldu. Döğerli tüm hemşehrilerime de gönülden teşekkür ediyorum. Onlar isimsiz kahramanlardır. Resmî görevlilerin yanında traktörleriyle, kazma kürekleriyle fiilen mücadele verdiler.

İhsaniye Belediye Başkanımız adeta bir koordinasyon merkezi şefi gibi yangın bölgesinde 24 saat nöbet tuttu. Yaylabağı, Gazlıgöl ve Kayıhan belediye başkanlarımız da bu koordinasyonun önemli bir parçası olarak aktif görev aldı.

AK Parti; bu milletin içinden çıkmış, milletin değerleriyle bütünleşmiş organik bir partidir. Felaket anlarında bizim ilk önceliğimiz yaraların nasıl sarılacağıdır. “Bize düşen bir iş var mı?” diyerek harekete geçeriz. Şehitlerimizin aileleriyle ilgilenir, onların acılarını paylaşırız.

10 şehidimizin aileleri acılarıyla kıvranırken, onları provoke etmek isteyenlere karşı teşkilat mensuplarımız, ailelere psikolojik destek sunmuş, ihtiyaçlarını karşılamış, onları teskin etmiştir. Bu özverili çalışmalarda emeği geçen tüm teşkilat mensuplarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum.’’ Dedi. 


BAŞKAN ERSOY “ÜRETİCİNİN EMEĞİNİ KORUDUK”

Yangının tarım arazilerine sıçramasını önlemek için harekete geçen Döğer Belediye Başkanı Mehmet Akif Ersoy, yangına yakın ekili alanların acilen hasat edilmesi için bölgedeki biçerdöverleri seferber etti. Başkan Ersoy, “Yangının ilk anında kasabamızın ekili alanlarını korumak adına özel ve resmi tüm biçerdöverleri seferber ettik. Üreticimizin emeğini koruduk, bölgemize geçmiş olsun,” ifadelerini kullandı.

İHSANİYE BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇE YANGIN ALANINDAN AYRILMADI

İhsaniye Belediye Başkanı Emine Gökçe, yangının başladığı andan itibaren Sarıcaova kırsalında sahadan bir an olsun ayrılmadı. Köy halkıyla yakından ilgilenen Başkan Gökçe, tabiri cazise bölgeye kamp kuran isimler arasında yer aldı. Koordinasyonda önemli yere sahip olan Belediye Başkanı Gökçe bir koordinasyon şefi gibi görev yaptı. Bölgede Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı’yı yangının ilk dakikalarında karşılayan isim oldu. Sahaya hakim olan Başkan Gökçe emrindeki itfaiye ve belediye personelini yangının ilk dakikalarında bölgede göreve gönderdi. İhsaniye belediyesinin tüm birimleri yangınla mücadelede büyük rol üstlendi.

“YANGININ İLK ANINDAN İTİBAREN SAHADAYDIK”
Orman yangının ilk anından beri daha da olduğunu ifade eden Başkan Gökçe, "Eskişehir Seyitgazi’den başlayarak ilçemiz sınırlarına kadar ulaşan orman yangınına karşı, İhsaniye Belediyesi olarak ilk andan itibaren tüm birimlerimizle birlikte sahadaydık. Yangının ilk gününden son anına kadar ekiplerimizle alanda aktif şekilde görev aldık.
İtfaiye ekiplerimiz, 112 Acil Çağrı Merkezi’nden gelen ihbarla birlikte vakit kaybetmeden yangın bölgesine intikal etti ve nöbet değişimleriyle görevlerini kesintisiz şekilde sürdürdü.
Yangının ilk iki gününde, yangın bölgesindeki yemek ihtiyacını belediyemize bağlı sosyal tesislerimizden karşıladık. Ayrıca İhsaniye’nin kıymetli hanımları tarafından büyük bir dayanışma örneğiyle hazırlanan haşhaşlı yiyecekleri sahadaki tüm görevli personel ve gönüllülerimize ulaştırdık.
Yangın alanındaki yoğunluğun artmasıyla birlikte yemek ve içecek ihtiyacının daha sağlıklı karşılanabilmesi adına Kızılay ekiplerinin bölgeye sevkini sağladık. Aynı şekilde, ekiplerin konaklama ve ekipman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi için AFAD ekiplerinin bölgeye yönlendirilmesi konusunda da gerekli girişimleri şahsen yürüttüm.