15

Demirci Bayrağımıza karşı yapılan saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Muhtar Demirci bir basın açıklamasında bulunarak, Türk Bayrağımıza karşı yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

2026-01-21 11:54:00 Yayınlanma

🔥 Gözden kaçırmayın

Cansuyu Ramazan ayı öncesinde istişare toplantısı yaptıCansuyu Ramazan ayı öncesinde istişare toplantısı yaptı

Demirci yaptığı açıklamada;

"Aziz milletimizin bağımsızlığının, birliğinin ve egemenliğinin en kutsal sembolü olan şanlı Türk Bayrağımıza yönelik Nusaybin’de gerçekleştirilen alçakça indirme girişimini Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şubesi olarak nefretle kınıyor ve lanetliyoruz.


Türk Bayrağı; bu toprakları vatan yapan şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş, milletimizin namusu ve onurudur. Bayrağımıza uzanan her el, milletimizin birliğine, devletimizin bekasına ve toplumsal huzurumuza uzanmış sayılır. Bu hadsizliğin ne ifade özgürlüğüyle ne de masum bir eylemle açıklanması mümkün değildir.

Bu çirkin saldırı, devletimizin ve milletimizin sinir uçlarını hedef alan provokatif bir kalkışmadır.Kalkışmanın nedeni ve amacı bellidir. Terör örgütlerinin hareket ve lojistik hattı olarak kullandığı Davut Koridoru’nun Türkiye tarafından etkisiz hâle getirilmesi İsrail iş birlikçisi alçak zihniyetleri Terörsüz Türkiye sürecini baltalamaya sürüklemiştir. 

Bu çirkin saldırı bir kez daha göstermiştir ki Terörsüz Türkiye hedefi, tartışmaya açılacak ya da gerekçelerle gölgelenebilecek bir konu değildir. Bu çerçevede, şiddetin kaynağında durdurulmasına yönelik meşru ve gerekli bir adımdır. Terörün beslenme damarlarının kesilmesi vatanımızın ve milletimizin bekâsı için hayati önem taşımaktadır.

Türk Eğitim-Sen olarak duruşumuz nettir: Terör, kimden ve hangi gerekçeyle gelirse gelsin kabul edilemez.

Hiç kimse, bu milletin kutsallarını hedef alarak sonuç alabileceğini sanmamalıdır. Türk milleti, bayrağına yapılan her saldırının karşısında dimdik durmayı tarih boyunca başarmış, bundan sonra da başaracaktır.

Türk Eğitim Sen olarak;
Bayrağımıza uzanan ellerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, Bu tür provokasyonlara karşı devletimizin tüm kurumlarının kararlılıkla hareket etmesini, Milletimizin birlik ve beraberliğini zedelemeye yönelik her girişimin karşısında durulmasını talep ediyoruz. Bizler eğitim çalışanları olarak; öğrencilerimize yalnızca bilgi değil, öncelikli olarak vatan sevgisini, bayrak bilincini ve milli şuuru öğretmenin sorumluluğunu taşıyoruz. Bayrağımıza yapılan bu alçak saldırı, bizlerin bu sorumluluğunu bir kez daha artırmıştır.

Bir kez daha yüksek sesle ifade ediyoruz: Bayraksızlar bayrağın kıymetini bilemez!
Bu millet, bayrağını yere düşürmeye çalışanlara asla geçit vermeyecektir. “Türk bayrağı, Türk milletinin şerefidir.”
— Mustafa Kemal Atatürk Kamuoyuna saygıyla duyurulur." dedi. Kaynak: Türk Eğitim Sen

💬 Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

En az 10, en fazla 1000 karakter
En az 2, en fazla 50 karakter
RVADU
Güvenlik kodunu büyük-küçük harf duyarlılığı olmadan yazın