🔥 Gözden kaçırmayın
Şirinoğlu biz bu oyunun bir parçası olmayacağızAfyonkarahisar’da Osman Attila Anma Programında Konuşan Bakan İsmet Atilla: “İnsan Üstü Kabiliyetlere Sahip Bir Şahsiyetti”
Afyonkarahisar’da, Milli Şair ve devlet adamı Osman Attila anısına düzenlenen programda konuşan yiğeni eski Maliye Bakanı İsmet Atilla, Osman Attila’nın hem edebi yönü hem de insanî kişiliğiyle örnek bir isim olduğunu vurguladı.
“Durmadan Çalışan, Sürekli Üreten Bir İnsandı”
Konuşmasına katılımcıları selamlayarak başlayan İsmet Atilla, Osman Attila’nın üretkenliğine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Gerçekten insan üstü kabiliyetleri olan, insani ilişkilerde son derece hassas bir insandı. Durmadan çalışan, durmadan üreten bir şahsiyetti. Ankara’da birçok insan onun kapısını çalar, ondan destek ve fikir alırdı.”
“Onu Anmak Bizlere Güç Veriyor”
Osman Attila’yı anmanın kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirten Atilla, programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, bu tür etkinliklerin önemli bir vefa örneği olduğunu dile getirdi.
“Böylesine değerli bir şahsiyeti anmak bizlere güç veriyor. Bu anlamlı organizasyonda emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Özellikle bu değeri topluma yansıtan basın mensuplarına da ayrıca minnettarız.”
Şiirleriyle Yaşayan Bir İsim
Konuşmasının sonunda Osman Attila’nın şiirlerine de değinen İsmet Atilla, şairin dizelerinde memleket sevgisinin derin izler taşıdığını ifade ederek, katılımcılardan bu eserleri hissederek sahiplenmelerini istedi.
Program, duygu dolu anlara sahne olurken, katılımcılar Osman Attila’nın hatırasını bir kez daha yaşatma fırsatı buldu. Düzenlenen programa Afyonkarahisar Eski Maliye Bakanı İsmet Atilla'nın yanısıra, Prf. Dr. İrfan Ünver Nasratınoğlu, MHP KAÇEP Başkanı Nesrin Çelikbilek, Afyonkarahisar Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Muharrem Günay, Demokrat Parti İl Başkanı Hikmet Bülbül, Gelecek Partisi Afyon İl Başkanı Niyazi Ertaş, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Veli Cengiz, Kadın ve Demokrasi Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi Huriye Akçay, Oğuz Boyu Yörük ve Türkmenler Derneği Başkanı Şakir Altıntaş Çok sayıda Şair, yazar ve vatandaş katıldı. Kaynak: Afyon Time












💬 Yorumlar
Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!